Een centrum voor contacttracing in Frankrijk.
Volledig scherm
Een centrum voor contacttracing in Frankrijk. © BELGAIMAGE

Contacttracers blijken stiekem gesprekken opgenomen te hebben: “Het ging om een menselijke fout”

Gesprekken van contacttracers - die worden ingezet in de strijd tegen het coronavirus - blijken zonder medeweten van de mensen die ze belden opgenomen te zijn. Dat meldt de privacyorganisatie Ministry of Privacy op basis van het getuigenis van een klokkenluider. Woordvoerder Joris Moonens van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt aan onze redactie dat het gebeurd is, maar beklemtoont dat dit niet de bedoeling is. “Het ging om een menselijke fout”, reageert hij.

37 reacties

 • hans voet

  3 weken geleden
  Ik heb per vergissing 300km/u gereden. OK? Ik heb per vergissing een feestje gehouden. OK? Ik heb per vergissing in Frankrijk een manifestatie ... Ik heb per vergising . . Geen probleem.
 • Ronny Toch

  3 weken geleden
  Toen de voorzitter van VB er op wees werd hij verketterd op alle media, misschien een excuus?
 • raf peeters

  3 weken geleden
  Mijn echtgenote werd nadat haar moeder positief was getest vorig jaar(jammer genoeg overleden)ook door contacttracers opgebeld.Haar verwondering des te meer toen die het rijksregisternummer vroegen en alle cijfers,getallen op achterkant ID kaart wat haar on-middellijk deed huiveren en niet de gegevens gaf waarop ze zelfs met een boete van 250€ dreigden.Voor haar was duidelijk dat er iets niet pluis was en bedankt en raar genoeg geen telefoon meer gehad,wat moet je daar van denken? .Fraudeurs?.
 • David Vermeulen

  4 weken geleden
  Makkelijk te zeggen, het was een vergissing. Geloofd toch geen kat.
 • hilde bueds

  4 weken geleden
  Het is duidelijk dat onze regering steeds meee regels oplegt en als ze dan zelf iets moeten doen loopt alles in het honderd Aub een regering met mensen die in de realiteit leven en niet deze ego s die geen flauw idee meer hebben waarmee een standaard burger zich moet zien te redden
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”