ANP
Volledig scherm
© ANP

Contactonderwijs blijft regel voor lager onderwijs en eerste graad secundair, halftijds afstandsonderwijs voor hogere jaren - Steunpakket voor getroffen sectoren loopt vertraging op

Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben reeds positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. En farmareus Pfizer laat weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19.  Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van maandag 9 november hier.

105 reacties

 • Eveline Vermeeren

  9 maanden geleden
  De scholen zijn het probleem niet .. wel de zatte mens in het café die geen afstand houdt en zijn masker niet opzet
 • Guy Peeters

  9 maanden geleden
  Luc Verstraelen. Dat klopt volledig en is niet te snappen.Het is mij ook een raadsel waarom onze kinderen deze week amper tot geen taken of leerstof mee hebben gekregen. Gewoon een week extra rust voor de leerkrachten die al bijna 8 weken aan het werk waren zeker. We geven ze zelf maar wat extra les.
 • Léa Vandensteen

  9 maanden geleden
  Ze willen maar niet begrijpen dat ze de processie van Echternacht weer opgang gaan trekken met het openen van de scholen. Waarom nu niet doorzetten? Alleen samen raken we er van af. Door steeds opnieuw dingen open te stellen blijven we aanmodderen. Middelbare scholieren halftijds thuis. Nu gaan ze pas problemen creëren op vlak van werkoverlast. Waarom kan niemand dat voorzien. Iedereen zit nu al op zijn tandvlees. Wat een bende onbekwamen.
 • Levi Raes

  9 maanden geleden
  Het feit dat Fauci moderna voor de zoveelste keer aanprijst, daar mag je je vragen bij stellen omtrend belangenvermenging hoor!!
 • Luc Verstraelen

  9 maanden geleden
  Corona barometer mocht er niet komen en is nu blijkbaar afgevoerd.Deze barometer zou een te groot verschil tussen Vlaanderen en Wallonie/Brussel in het volgen van de maatregelen hebben bloot gelegd.Dat is de enige redenen dat hij er nog niet is.Was dit niet één van de belangrijkste instrumenten om de pandemie te beheersen?Een paar weken geleden volgens de coronacommissaris onontbeerlijk.Hallo commissaris,leg eens uit.Een politiek spelletje en niets anders.
 1. Na prijsverhoging Pfizer en Moderna eist PVDA transparantie over vaccinprijzen: “Ze zijn gewoon uit op woekerwinsten”
  7

  Na prijsverho­ging Pfizer en Moderna eist PVDA transparan­tie over vaccinprij­zen: “Ze zijn gewoon uit op woekerwin­sten”

  PVDA wil dat de Europese Commissie en de federale regering volledige transparantie garanderen over de prijzen van de vaccins tegen het coronavirus. De extreemlinkse partij reageert daarmee op het bericht over de prijsverhoging van de vaccins van Pfizer en Moderna. "Dit is een regelrechte hold-up van onze sociale zekerheid, bovendien met de vriendelijke hulp van de Europese Unie en haar geheime contracten", zegt Europees parlementslid Marc Botenga.