Conner Rouseau, voorzitter van Vooruit.
Volledig scherm
Conner Rouseau, voorzitter van Vooruit. © Photo News

Conner Rousseau: “Werkgevers en werknemers moeten samen vooruit gaan en oplossingen zoeken”

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gelooft dat werkgevers en werknemers er samen op vooruit moeten gaan. “Ze moeten samen oplossingen zoeken zodat iedereen zijn fair deel van de vooruitgang kan krijgen.” Dat heeft hij zaterdag gezegd in een videofilm naar aanleiding van 1 mei.

79 reacties

 • jacques hottelet

  1 jaar geleden
  Beste Conner zou je eerst je nieuwe beweging niet uitmesten ?
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  Als men iedereen die 35 jaar of meer van zijn leven opgeofferd heeft voor de welvaart van vooral zijn medemens al eens laat uitbollen op een fatsoenlijke manier met 1500€ netto, dan zal deze wel blijven consumeren en dit komt de economie ten goede. Er zal ook 'moderne' werkgelegenheid genoeg zijn voor de meer jeugdigen, een profiel waar de 'ouderen' zowiezo niet goed in passen, omdat bijscholen waar de regering het zó graag over heeft, net moeilijker wordt voor de ouderen.
 • Wim Hermans

  1 jaar geleden
  Dit lijkt me een pleidooi om de werkloosheid te beperken in de tijd. Dat is de enige manier - naast lagere belastingen - om de mensen aan het werk te krijgen. Hoe meer netto, hoe minder financiële zorgen en hoe meer consumptie. Automatisch beter voor werknemer en werkgever. Nu nog de socialisten van dit model overtuigen, want 1 mei draait om hogere uitkeringen voor niet-(meer-)werkenden en niet om meer nettoloon voor werkenden.
 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Er is maar één logische oplossing in België, de lonen moeten niet omhoog met 0,4 % maar de aanslag op het werk moet omlaag met 40 %.
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Waarom hebben de Socialisten en katholieken de Olie uit de index gehaald ! omdat anders de lonen te snel zouden stijgen... Hallo Conner Rousseau.