Conner Rousseau.
Volledig scherm
Conner Rousseau.

Conner Rousseau waarschuwt N-VA: “Als jullie ergens in coalitie stappen met Vlaams Belang, blaas ik alle coalities tussen Vooruit en N-VA op”

Conner Rousseau (Vooruit) heeft duidelijke voorwaarden gesteld voor samenwerkingen tussen zijn partij en N-VA. “Als N-VA beslist om ergens samen te besturen met Vlaams Belang, breek ik elke coalitie tussen Vooruit en N-VA af”, zo liet de voorzitter weten aan 'Knack’. Volgens Rousseau is dit “de consequentie van principes hebben”.

430 reacties

 • Georgette Vanoverbeke

  2 maanden geleden
  Als de nva en Vlaams belang de meerderheid hebben ,is het gedaan met een zevende regering.
 • Robert Van Garderen

  2 maanden geleden
  Voor de zoveelste keer gaat een linksche partij even voorbij aan het feit dat dat een democratie verkiezingsuitslag zou zijn en dat het iedereen vrij staat een coalitie aan te gaan met wie ze willen. Laten we hopen dat er eindelijk eens een 51 procent Vlaamse meerderheids regering komt met nva en VB
 • Peter Sysmans

  2 maanden geleden
  Als er een Vlaamse meerderheid kan gehaald worden bij een samenwerking tussen NVA en VB, dan moet je geen stekkers uittrekken Meneer Rousseau ... dan moogt gij niet meer meespelen. Dan hebben ze u niet meer nodig !!
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Wat Rousseau zegt is niets meer of minder de voorwaarden aan de NVA om een eventuele samenwerking in Antwerpen, en andere gemeenten verder te zetten, of mogelijk te maken. Ik zie daar geen enkel democratisch probleem in ! Wie dat wel ziet, vertel het mij a.u.b., want de kiezer kan nog steeds stemmen op wie hij of zij wil. Overigens zegt De Wever hetzelfde, maar daar zijn vele Vlamingen doof en blind voor ! Antwerpen en Ninove, 2018, zijn daar het perfecte voorbeeld van.
 • Anne Marie De Keersmaecker

  2 maanden geleden
  Het is niet Connor Rousseau die te bepalen heeft welke partij met wie een coalitie mag aangaan. Het is nog altijd de kiezer die volksvertegenwoordigers kiest m.a.w. die kiest voor iemand waarvan die denkt het volk goed te kunnen vertegenwoordigen. Het is niet door met slijk naar andere politici te gooien dat je daarmee de favoriet wordt van de kiezer, integendeel, daardoor beste mijnheer Rousseau maak je jezelf zeer onpopulair. Ik zal alleszins niet voor u kiezen en velen met mij
 1. Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over Septemberverklaring: “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”

  Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over September­ver­kla­ring: “Jullie hebben de politiek belache­lijk gemaakt”

  Zaterdag debatteerde het Vlaams Parlement over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vooral CD&V kreeg het daarbij hard te verduren, en dat vanwege de bocht die de partij – en dan vooral voorzitter Sammy Mahdi – nam in verband met de indexering van de kinderbijslag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau trok alvast hard van leer tegen CD&V. “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”, klonk het onder meer.
 2. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?
  198

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen?

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. De voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, had het al meteen over “stampen op werklozen”. In de peiling van Joe schaarde 90 procent van de deelnemende luisteraars zich wél achter het voorstel van CD&V. Wat denk jij? Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt?