Conner Rousseau voorspelt voor ons geen scenario met harde lockdown zoals in Nederland

Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen om de maatregelen tegen het coronavirus te evalueren. Er werd de voorbije dagen al stevig gedebatteerd over extra maatregelen. Een lockdown zoals Nederland die dit weekend aankondigde, roept ook vragen op over de beslissing die ons land zal nemen. Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau hoeven we daar niet voor te vrezen.

 1. Motorrijders kunnen niet geflitst worden bij meeste trajectcontroles
  38

  Motorrij­ders kunnen niet geflitst worden bij meeste trajectcon­tro­les

  Motorrijders worden haast nooit geflitst bij trajectcontroles blijkt uit onderzoek. Bij trajectcontroles wordt er gewerkt met nummerplaatherkenning, maar dan wel enkel herkenning van de voorste nummerplaat. Omdat motors meestal enkel achteraan een nummerplaat hebben, ontspringen ze de dans. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het kabinet van federaal minister Annelies Verlinden van Binnenlandse Zaken bevestigden dit aan de VRT.
 2. “Niet alleen hapjes en aperitieven buiten, graag tussendoor ook nog eventjes afkoelen”: zo vier je veilige en gezellige eindejaarsfeesten
  PREMIUM

  “Niet alleen hapjes en aperitie­ven buiten, graag tussendoor ook nog eventjes afkoelen”: zo vier je veilige en gezellige eindejaars­fees­ten

  “Hoe minder volk, hoe beter”, luidt de kernachtige boodschap van viroloog Steven Van Gucht. Maar door de hoge besmettingsgraad volstaat dat niet voor een veilig feest in beperkte familiekring. Maar hoe organiseer je dat? We brachten alle praktische adviezen van onze experts bijeen in één artikel dat jou langs alle hindernissen gidst. Over welke zelftests wanneer, een CO2-meter of luchtreiniger, met tussendoor antwoorden op praktische vragen als “hoeveel personen per vierkante meter?”
 1. ONZE OPINIE. Wie redt de middenklasse in dit land?

  ONZE OPINIE. Wie redt de middenklas­se in dit land?

  Nu al moeten voedselbanken 's avonds openen, omdat er zoveel mensen aankloppen die overdag werken. Het is maar het topje van de ijsberg. Nog eens duizenden anderen kunnen de voedselbank enkel vermijden door hun spaarreserve letterlijk op te eten en op te stoken. Met twee miljoen is die lagere middenklasse in België. Ze zijn boos, bang en voelen zich in de steek gelaten. Makkelijke oplossingen zijn er niet, maar partijen die dit niet als hét belangrijkste thema op de agenda zetten, mogen zich bij de volgende verkiezingen aan een nooit geziene oplawaai verwachten.