Conner Rousseau (sp.a).
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau (sp.a).

Conner Rousseau (sp.a) opent debat kinderarmoede en kinderverwaarlozing: “Sommigen zouden even geen kinderen mogen maken”

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau gaat in zijn strijd tegen kinderarmoede en kindermisbruik geen taboe uit de weg: hij opent in zijn boek 'T' niet alleen het debat over het recht op ouderschap, hij stelt het kindergeld in vraag én pleit voor het verplichten van (gratis) kinderopvang.

32 reacties

 • MARK MEYERS

  1 maand geleden
  Inderdaad Conner. De gewone middenklasse gezinnen en zeker de minder bedeelde gezinnen hebben veel meer nood aan voldoende kindergeld dan de rijkere gezinnen waar bijvoorbeeld meer dan 5 a 6000 euro netto per maand binnen komt. Dus het is heel simpel, betaal de armere gezinnen meer kindergeld en de heel rijke gezinnen eventueel een minimum bedrag. Dit zal de kinder armoede zeker voor een gedeelte drukken en de armere gezinnen ten goede komen en uit de armoede helpen. Politiekers, actie aub !!
 • Vladimir Geldof

  1 maand geleden
  Het begin van het nieuwe “nationaal” socialisme, wie zijn zij om te beslissen wie kinderen mag hebben of niet
 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Volledig mee  eens dat sommigen beter geen kinderen zouden hebben. Mocht men het kindergeld beperken tot max. 2 kinderen, er zouden velen plots maar 2 kinderen hebben. Ik begrijp ook niet dat je moet met 2 gaan werken en anderen  betaald worden  om op jouw kinderen te letten. Wat is het nut van gratis kinderopvang?  Gratis betekend dat ze het geld ergens  vandaan moeten halen en dat dit steeds ten koste van de gewone man is. Hoe meer we gratis krijgen, hoe armer we worden want alles word duurder
 • Magdalena Wouters

  1 maand geleden
  Hoe wereldvreemd! Het is net die groep die minder toegang tot informatie en voorbehoedsmiddelen heeft. Wie moet kiezen tussen geld voor brood of doktersbezoek/voorbehoedsmiddelen kiest voor de mààg. Dat uitgerekend een socialist dit niet eens beseft zegt veel over de politieke klasse in het algemeen.
 • Luc Van Bogaert

  1 maand geleden
  Respect voor Conner.
 1. Eerste medewerkers UZ Gent krijgen maandag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewerkers in de frontlijn beschermen”
  Gent

  Eerste medewer­kers UZ Gent krijgen maandag hun prik: “We wachten niet langer, we willen onze medewer­kers in de frontlijn beschermen”

  Wat eigenlijk voor zaterdagochtend gepland stond, zal nu op maandagochtend plaatsvinden: de eerste verpleegkundigen en artsen van het UZ Gent zullen hun COVID-19-vaccin toegediend krijgen. Nochtans is er nog geen groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Maar er ligt een grote hoeveelheid vaccins in onze diepvries te wachten. We hebben geen tijd te verliezen.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie