Conner Rousseau.
Volledig scherm
Conner Rousseau. © BELGA

Conner Rousseau (sp.a) bedankt voor vergadering met Arizona-coalitie: “We gaan niet meedoen aan ‘Blind Gekocht‘”

Een vergadering van de zes partijen van een zogenaamde Arizona-coalitie, die voor deze namiddag was gepland, zal niet plaatsvinden. Voor sp.a was dat niet hetgeen dit weekend was afgesproken, terwijl voor het cdH de voorwaarden voor zo’n plenaire vergadering niet vervuld zijn. De voorzitters van MR, Open Vld en CD&V zullen daarom voorlopig de bilaterale gesprekken voortzetten, zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vraagt zich ondertussen af waarom sp.a niet wil praten.

32 reacties

 • pascal de bruycker

  1 jaar geleden
  Warm en koud blazen doet Spa , daar zijn ze altijd goed in geweest , en dan tenslotte afhaken. Gesprekken moeten in een sfeer van onderlinge openheid en zonder rancunes gebeuren , als dat al niet kan , tja wat wil je dat er dan nog een stabiele regering zou komen...Op die manier zal confederaliseren dan toch nog de enige haalbare oplossing zijn . Als je in een voorverkennende ronde nog geen compromis kan sluiten en je kat stuurt, met wat ben je dan bezig Rousseau ?
 • Andté Herbots

  1 jaar geleden
  SPA doet wat Magnette,de baas v/d PS, zegt en zal wetende dat met 10% v/d stemmen zij zonder de PS niets te zeggen hebben.
 • Joël Bornbergen

  1 jaar geleden
  Ik zou voorstellen dat we allen het hierbij laten... Vlaanderen heeft een regering, Wallonië ook... Het begin van een succesvolle splitsing :)) Het zou zoveel makkelijker en vooral goedkoper zijn, Spijtig voor al die postjes-hamsteraars, maar het werd toch tijd dat die vervangen werden. Win-Win ! Dat Federaal gedoe is toch voor niks goed
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Spa is zich aan het herleiden tot een clubje zeurpieten: als ze zo doorgaan weet je de uitslag van de volgende verkiezingen!
 • Peter Van De voorde

  1 jaar geleden
  Kinderen van zijne leeftijd denken dat ze alles kunnen, wees eerlijk hoe was jij op deze leeftijd , dom/ alles beter weten / denken dat je beter bent dan al de rest en ga zo aar door, dacht nochtans dat er een wet tegen kinderarbeid bestaat.