Zes dagen lang leek de rust er teruggekeerd, maar gisteren leek het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw oorlogsgebied. Driehonderd militairen en honderd politieagenten kamden het domein opnieuw uit, op zoek naar Jürgen Conings. Gisteren werd op drie locaties gezocht, ten noorden van het gebied dat vorige week gesweept werd
Volledig scherm
PREMIUM
Zes dagen lang leek de rust er teruggekeerd, maar gisteren leek het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw oorlogsgebied. Driehonderd militairen en honderd politieagenten kamden het domein opnieuw uit, op zoek naar Jürgen Conings. Gisteren werd op drie locaties gezocht, ten noorden van het gebied dat vorige week gesweept werd © BELGA

Conings liet valstrik en munitie achter in auto, die “hevige brand met ontploffingen” kon veroorzaken

Zes dagen na de grote sweeping in het Nationaal Park Hoge Kempen is daar gisteren opnieuw met de grote middelen naar Jürgen Conings gezocht. Dat gebeurde op drie nieuwe locaties, in de buurt van de plaats waar hij vorige week zijn auto achterliet. De redenen voor de nieuwe zoektocht, de plotse geweerschoten tijdens die sweeping en hoe Conings van zijn wagen een booby trap probeerde te maken. “In combinatie met de aangetroffen munitie was de kans op een hevige brand met ontploffingen niet uitgesloten.”

12 reacties

 • Johan Van Eynde

  1 jaar geleden
  Heel dit gedoe met Veerle Heeren en Jürgen Conings heeft slechts één reden: de aandacht van Sihame El Kaouakibi en haar vriend Bart Somers afleiden.
 • Tony Courtens

  1 jaar geleden
  Bervoets, kinderen moeten opgevoed worden van andermans spullen te blijven en al zeker geen auto's te willen openen...
 • Guido Quinten

  1 jaar geleden
  Die man is niet eens veroordeeld en wordt al aan het kruis genageld , heel zijn leven wordt te grabbel gegooid . Hoe zou die man nog ooit zijn weg kunnen vinden in een maatschappij waarin hij zich net als zovelen niet meer thuisvoelt .
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  Het beleid beloog zijn burgers over alles en nog wat. Wat is er dan waar van dit verhaal.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Goddank dat het een alerte boswachter was die als eerste bij die auto kwam en geen spelende kinderen.