Vincent Van Peteghem
Volledig scherm
Vincent Van Peteghem © Photo News

Confederatie Bouw vraagt verlenging btw-verlaging sloop en heropbouw

De Confederatie Bouw dringt er bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) op aan de tijdelijke verlaging van de btw voor sloop en wederopbouw van woningen ook na dit jaar toe te blijven passen. Volgens de minister heeft Europa intussen het licht op groen gezet voor zo'n verlenging en zal die dan ook worden besproken binnen de federale regering.

  1. Brits vaccinatiecomité raadt nieuwe boostercampagne voor risicopatiënten aan, Van Ranst: “In België voorlopig niet aan de orde”

    Brits vaccinatie­co­mité raadt nieuwe boostercam­pag­ne voor risicopa­tiën­ten aan, Van Ranst: “In België voorlopig niet aan de orde”

    In het Verenigd Koninkrijk moeten mensen die een verhoogd risico op een ernstige coronabesmetting lopen dit najaar opnieuw een boostervaccin krijgen. Dat adviseert het Britse Comité voor Vaccinatie en Immunisatie (JCVI). In België is een nieuwe boostercampagne voorlopig niet nodig, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en wordt bevestigd door de Hoge Gezondheidsraad. Gezien het relatief lage sterftecijfer en de daling van het aantal patiënten op intensieve zorgen, is de situatie in ons land voldoende onder controle, klinkt het.