De nachttrein van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB kwam vandaag om 10.55 uur aan de eindhalte Brussel-Zuid aan. ÖBB CEO Andreas Mattha and NMBS-SNCB CEO Sophie Dutordoir wachtten de trein samen op.
Volledig scherm
De nachttrein van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB kwam vandaag om 10.55 uur aan de eindhalte Brussel-Zuid aan. ÖBB CEO Andreas Mattha and NMBS-SNCB CEO Sophie Dutordoir wachtten de trein samen op. © BELGA

Concurrentie tussen trein en vliegtuig moet volgens actiegroepen aangepakt worden: "Klimaatimpact is 11 keer kleiner”

De klimaatimpact van de reis Wenen-Brussel met de nachttrein is elf keer kleiner dan de impact van dezelfde reis met het vliegtuig. Dat zeggen vijf actiegroepen maandag, naar aanleiding van de aankomst van de eerste reguliere nachttrein in België sinds 2003. 

  1. Greta Thunberg in Madrid: “We kunnen niet langer wachten. Mensen sterven door de klimaatverandering”

    Greta Thunberg in Madrid: “We kunnen niet langer wachten. Mensen sterven door de klimaatver­an­de­ring”

    “We kunnen niet langer wachten, want mensen sterven door de klimaatverandering”, stelde de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vandaag in Madrid. Ze neemt er deel aan een grote klimaatbetoging ter gelegenheid van de internationale klimaatconferentie. Samen met een vooraanstaande klimaatwetenschapper waarschuwde secretaris-generaal van de VN-Klimaatconferentie Patricia Espinosa vandaag voor de groeiende sociale onrust naarmate de effecten van de klimaatopwarming wereldwijd bijdraagt tot toenemende ongelijkheid en armoede.