Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Kerk Groot-Diksmuide

Compromis na overleg met gemeenschappen: maximaal 15 personen aanwezig op eredienst

Het verbod op erediensten als onderdeel van de coronamaatregelen gaat te ver en is onevenredig, zo oordeelt de Raad van State na een klacht. Ten laatste komende zondag moet de regeling aangepast worden zodat dat niet meer het geval is, beveelt de Raad. Na overleg tussen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en de geloofsgemeenschappen in ons land is er een compromis uit de bus gekomen waarbij er maximaal 15 personen aanwezig mogen zijn op een eredienst, vernam VTM Nieuws.

  1. VZW Donorkinderen reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor inseminaties: “Topje van de ijsberg”
    Play

    VZW Donorkinde­ren reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor insemina­ties: “Topje van de ijsberg”

    Gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. VZW Donorkinderen zegt dat er nog twee andere artsen hun eigen sperma hebben gebruikt. “Vermoedelijk is dit het topje van de ijsberg”, reageert Steph Raeymaekers van VZW Donorkinderen.