Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Kerk Groot-Diksmuide

Compromis na overleg met gemeenschappen: maximaal 15 personen aanwezig op eredienst

Het verbod op erediensten als onderdeel van de coronamaatregelen gaat te ver en is onevenredig, zo oordeelt de Raad van State na een klacht. Ten laatste komende zondag moet de regeling aangepast worden zodat dat niet meer het geval is, beveelt de Raad. Na overleg tussen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en de geloofsgemeenschappen in ons land is er een compromis uit de bus gekomen waarbij er maximaal 15 personen aanwezig mogen zijn op een eredienst, vernam VTM Nieuws.

 1. Vandenbroucke: “Ik erger mij enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook niet slim”

  Vandenbrou­c­ke: “Ik erger mij enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook niet slim”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil de gaten dichten in de reizigerspolitiek om het virus buiten te houden. “Ik erger mij, net als zovelen, enorm aan mensen die denken dat ze nu in het buitenland op vakantie moeten gaan en dat is ook absoluut niet slim”, zei Vandenbroucke aan VTM Nieuws. “Maar het is niet zo eenvoudig om het te verbieden, want dan moet je wegblokkades gaan organiseren op al onze invalswegen. Maar ik sluit niet uit dat we verder gaan in het ontraden en moeilijk maken van buitenlandse reizen.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie