Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

Compromis in de maak over lonen: tot 0,4% opslag, maar cheque of premie als extraatje

Een consumptiecheque? Of toch eerder een premie, waarop dan wel belastingen betaald moeten worden? De regering moet de komende dagen nog beslissen hoe ze extraatjes voor werknemers in bedrijven die vorig jaar goed geboerd hebben zal faciliteren. Maar het lijkt er wel op dat ze haar inmenging voorlopig zal beperken tot dat extraatje. Alle andere discussies - zoals die over de laagste lonen - laat ze in handen van de sociale partners. 

184 reacties

 • Alfons LABIE

  7 dagen geleden
  Vlaktaks van 25% en 13,09% rsz voor iedereen. Kan perfect met 1 Belgische overheid, kost bazen niks en komt economie ten goede.
 • Alfred LEEMANS

  1 week geleden
  Stemgedrag telt niet bij de vorming van een regering. Wetten tellen niet bij het loonoverleg. De Croo zal nog maar eens zijn voeten vegen aan alles en iemand anders laten opdraaien voor de kosten van zijn beslissing.
 • CHRISTIAAN GOEMAERE

  1 week geleden
  Zoveel krijgen én zoveel meer belasting betalen
 • Wouter Santy

  1 week geleden
  Karel Dillen in de Vivaldiregering zitten partijen die in de vorige regering ook zaten samen met de NVA. Namelijk CD&V , Open VLD en MR. Deze moet je samen met de NVA ook vernoemen. Na de val van de regering is het begrotingstekort en werkloosheid beginnen stijgen
 • Francis Nagels

  1 week geleden
  Eenvoudig,in plaats van te klagen kies niet voor vivaldi partijen ! Dan moet je niet klagen! Deze partijen regeren al 100 jaar en nog is er niets veranderd,wij !! Moeten veranderen en hun 0 stemmen geven,opgekuist staat netjes.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije