Sam Van Rooy is Vlaams parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid.
Volledig scherm
Sam Van Rooy is Vlaams parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid. © BELGA, Twitter

Commotie rond tweet Vlaams Belanger Sam Van Rooy over lastige jongeren: “Misselijkmakend bericht”

Een tweet waarin Vlaams Belang-parlementslid Sam Van Rooy, fractieleider in spe in de Antwerpse gemeenteraad, zegt dat lastige jongeren in de "Middellandse Zee" mogen gaan zwemmen, veroorzaakt wat deining. N-VA-fractieleider Matthias Diependaele spreekt van een "misselijkmakend bericht". Van Rooy zelf zegt dat zijn tweet bewust verkeerd wordt geïnterpreteerd en heeft het over "intentieprocessen".

75 reacties

 • William Van den Berghe

  2 jaar geleden
  Ach, daar heb je weer de commentaar van al die politiek correcten die het probleem niet willen zien en die in wezen het probleem alleen maar groter hebben gemaakt. En daarbij, ik geloof geen snars van hun zo gezegde verontwaardiging, is alleen maar een marketingtruc om kiezers te werven.
 • Lieve Burssens

  2 jaar geleden
  Er schrijft er hier ene dat die "belgen van marokkaanse afkomst" dezelfde rechten hebben als de autochtonen. Ik wist niet dat het lastigvallen van andere zwemmers, bepotelen van jonge meisjes, vandalisme, weerspannigheid aan politie en redders etc een "recht" was. Hoe krom kan je eigenlijk redeneren om uw gelijk te halen.
 • Christophe Vandepoel

  2 jaar geleden
  Saadia Sellak Triestig dat tot zulke maatregelen moet komen, niet? Wie mag het betalen? Gaat de noord afrikaner gemeenschap een steentje bijdragen in de kosten die ervoor gemaakt moeten worden? En dacht je echt dat die kuddes zich aan bodycams zullen storen? Je lijkt het probleem weer wat weg te moffelen, het zijn dan je geloofsgenoten -weeral- die problemen veroorzaken.. je doet graag aan schadebeperking?
 • Jil Heirman

  2 jaar geleden
  Dus de “jongeren” worden alweer beloond voor hun walgelijk gedrag.. Mensen worden dat soort ongein kotsbeu hoor.
 • Peggie Van Audenhove

  2 jaar geleden
  Gerry Cle houden die rechten ook in om in massa in openbare zwembaden en domeinen jonge meisjes te gaan lastigvallen, verkrachten, mensen bedreigen en er ongestraft keet gaan schoppen, zowel in België, Nederland als Duitsland?? Er is zich hier een zeer gevaarlijke trend aan het zetten in Europa en de politiek zet zijn dikke oogkleppen op, behalve NVA en VB die dan maar weer eens als racistisch worden bestempeld gewoon omdat ze de waarheid zeggen.