Hoeveel mensen in Brazilië ingeënt werden met het vaccin, wordt door AstraZeneca niet gecommuniceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoeveel mensen in Brazilië ingeënt werden met het vaccin, wordt door AstraZeneca niet gecommuniceerd. © AFP

Commotie over vaccin AstraZeneca dat België reserveerde: moeten we ons zorgen maken?

Na eerdere hoera-berichten van AstraZeneca over de doeltreffendheid van zijn vaccin, kondigt de farmareus plots toch extra onderzoek aan. Wat is er aan de hand? En moeten we ons zorgen maken over de prik, waarvan ons land 7,5 miljoen dosissen gereserveerd heeft? Vaccinoloog Geert Leroux-Roels (UGent) legt uit.

17 reacties

 • Elsje Geleyns

  2 maanden geleden
  Ga ook als eerste in de rij staan  om een prik te krijgen ,van alle vaccins die ontwikkeld zijn wist men in het begin ook niet wat de gevolgen op lange termijn waren. Als ik zie wat de ziekte corona  zelf aanricht op lange termijn ziet het er niet zo rooskleurig uit  me dunkt !! Zoals altijd onbekend is onbemind !!
 • Francis Smet

  2 maanden geleden
  Duidelijk dat onze regering weer heeft gekozen voor de goedkoopste optie ! Gezondheidsrisico is van geen belang blijkbaar. Dan liever zelf de prijs betalen voor dat van Pfizer, die worden in de VS serieus opgevolgd met risico tot zware boetes als er iets verkeerd loopt.  Dus die zullen alles wel degelijk hebben nagekeken ! Alleen hoe ga je de mensen overtuigen als de dokters zelf geen vertrouwen hebben in de vaccins ? 
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Ze mogen hun rommel van AstraDinges houden. Ik wed op dat van Pfizer. In de het thuisland van Pfizer lopen ze het risico op gigantische boetes als er wat mis loopt. Die gaan dus veel voorzichtiger zijn en geen risico's nemen door een vaccin vrij te geven dat niet correct werkt of ernstige bijwerkingen heeft.
 • kris deka

  2 maanden geleden
  Als ik de aan de verdeling van de mondmaskers denk dan hoop ik dat het met de vaccins vlotter gaat...
 • David Hermans

  2 maanden geleden
  Alles wat we de laatste tijd hebben gehoord over vaccins kwam enkel van persberichten van de fabrikanten zelf.  Het is wachten op de wetenschappelijke publicaties zodat er duidelijkheid komt of er niet met mist wordt gespoten.  Maar goed, de beurskoersen van betreffende bedrijven zijn op die manier weer de hoogte in gegaan, en dat is het belangrijkste zeker?  Alvast dodelijk voor het draagvlak bij de bevolking, dat is wel duidelijk...
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph