Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

Commotie over uitspraak Conner Rousseau in ‘Terzake’: “Binnendraaien? Voor een volwassen man ‘een beetje weird’”

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau was gisterenavond te gast bij ‘Terzake’ op Canvas. Hij had het over de coronamaatregelen en de langetermijnvisie die daarbij nodig is. “We moeten ervoor zorgen dat er perspectief is, op op café gaan, op elkaar terug kunnen vastpakken of op een onbekende binnendraaien op een festival”, klonk het. Dat laatste schoot bij verschillende kijkers in het verkeerde keelgat, zo blijkt uit reacties op sociale media. 

42 reacties

 • Freddy Clauw

  2 maanden geleden
  Conner is de nieuwe politieker  die met  woorden en gevoel praat ,het gewone volk begrijpt hem , meer moet dat niet zijn ,doe zo voort Conner .
 • mariette van bosch

  2 maanden geleden
  Zo het tis gebeurd , de Conner heeft buiten de lijntjes gesprokenWel bravo daarvoor, , blijven vissen hoor je zal nog wel eens vangst hebbenVoor mij kan je in Belgie moeilijk aan politiek doen en je taak echt opnemen zonder dat je comentaar krijgtMaar Conner je doet het goed en met je hart en dat zegt meer den woorden
 • Maxime Vanmaercke

  2 maanden geleden
  Een jonge man, die het nog ver zal schoppen. Alle oude paters ten spijt. En ...ik ben socialistisch minded.
 • August Leemans

  2 maanden geleden
  Bij de eerste coronagolf is er een en SPA parlementslid dat lekker gaat betogen en alle regels van samenscholing aan haar laars lapt. De SPA minister van gezondheid gaat voor een schokeffect de middenstand stilleggen zodat deze kan overkop gaan en de SPA voorzitten denkt via de jongeretaal van er eentje binnen te draaien de juiste terminologie te gebruiken om mensen aan te zetten tot het juiste gedrag. Dat is dus die nieuwe manier van aan politiek te doen, de nieuwe wind in de Wetstraat.
 • Ronald Roelants

  2 maanden geleden
  Beste lezers : bij mijn weten betekent binnendraaien tongzoenen ; waarom zou je niet mogen tongzoenen met je vriend(in) in niet-COVIDtijden ; laat die jongeman met rust ; hij is bij mijn weten één van de betere politici.
 1. HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?
  192

  HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?

  Steeds meer scholen rekenen af met een corona-uitbraak. En dat is duidelijk te zien aan de cijfers: het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Het gevolg? Tal van gesloten scholen én een toenemende druk. Want, als de cijfers zo stijgen, moeten de scholen dan niet opnieuw gesloten worden? Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 2. De spilfiguren in de zaak-Nethys: een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen
  PREMIUM
  1

  De spilfigu­ren in de zaak-Ne­thys: een verhaal van vrienden­dienst­jes en valse vergaderin­gen

  Mithra-CEO François Fornieri verschijnt vandaag voor de raadkamer. Nethys-topman Stéphane Moreau ontkent alles vanuit de cel. Vier mensen opgepakt, twee zijn voorwaardelijk vrij. Dat is het resultaat na een drukke werkweek voor de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. Zij voeren al jarenlang onderzoek naar de intercommunale Publifin en dochtermaatschappij Nethys. Een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"