Gevangenis van Itter
Volledig scherm
Gevangenis van Itter © olivier pirard

Commissie van toezicht hekelt gebrek aan re-integratiebeleid in gevangenis: “Opsluiting is vooral gecentreerd op bestraffing”

Het gebrek aan een echt beleid voor re-integratie is problematisch, schrijven La Libre Belgique en la DH vandaag. Die conclusie staat te lezen in een verslag (2018) van de commissie van toezicht van de gevangenis van Itter, dat aan de centrale toezichtsraad voor het gevangeniswezen is overgemaakt. 

30 reacties

 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Wanneer gedetineerden vele jaren op cel blijven , treedt uiteindelijk gevangenisschade op. Dit is soort geestelijke aftakeling door het onvermogen om te kunnen re-socialiseren. Hoe langer dit duurt hoe meer de gedetineerde daar onder gaat lijden. Dit wordt te vaak door de sociale diensten in de gevangenis veronachtzaamd en dit is te wijten aan het personeelverloop die die mensen ook minder goed kennen en inschatten. Ik schrijf dit op basis van ervaring in de gevangenissen.
 • Hendrik Goris

  2 jaar geleden
  ken marquetecken, u heeft het begrepen. Gevangenisstraf moet niet alleen straffen en de maatschappij beschermen, maar ook voorbereiden op een terugkeer in de maatschappij. Veel mensen hier vergeten dat laatste, de meeste straffen zijn geen levenslang.
 • Karel Delcroix

  2 jaar geleden
  de maatschappij heeft gevangenissen in het leven geroepen om diegenen te straffen die is misdaan hebben. Als men op deze weg verder gaat met al dat gepamper, wil iedereen in de gevangenis zitten. De slachtoffers van die criminelen worden steevast genegeerd terwijl zij toch meer rechten hebben dat iemand die zich bewust buiten de wet stelt.
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  Wie braaf is krijgt nu de roe, wie stout is krijgt nu altijd iets lekkers!
 • ka Van der Linden

  2 jaar geleden
  Da's straf zég! Een gevangenis om te straffen. Afschaffen dus en voortaan pamperen!