Shutterstock / Geiger
Volledig scherm
© Shutterstock / Geiger

Commissie keurt nieuw Vlaams inburgeringsbeleid goed

De commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement heeft dinsdag het nieuwe inburgeringsbeleid van de regering goedgekeurd. Een uitgebreider inburgeringsbeleid met een kostprijs voor de inburgeraar was één van de elementen uit het Vlaamse regeerakkoord. De regering raakte het eind vorig jaar eens over de uitwerking.

12 reacties

 • Bertrand Janses

  1 jaar geleden
  Bertrand Janses: "Werkervaring is belangrijker dan de kennis van het Nederlands"?? De SERV verwacht dus weer de extra tolerantie van de Vlaamse werkgever die met handen en voeten, wat Engels en wat nog? de vreemdeling moet uitleggen wat er moet gebeuren?!
 • Ronny B

  1 jaar geleden
  1) nederlands of frans (regio) kennen is een must 2) zelfredzaam met een termijn er aan gekoppeld 3) onze samenleving en westerse manier van leven inhoudelijk AANVAARDEN en niet verachten wegens andere levensbeschouwing 4) taal is belangrijker dan werkervaring,hoe kan je anders perfect met de klant communiceren,met een tolk? als het nieuwe beleid voldoet aan bovengenoemde punten zijn we de goeie weg aan het opgaan,maar ik heb mijn twijfels,je moet daarvoor ook hard kunnen zijn en niet bepamperen
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  De duidelijkheid loopt er weer van af : "de nieuwkomer moet zo snel mogelijk economisch zelfredzaam worden". Wat betekent dit dan ? Zes maanden ? Vijf jaar ? Twintig jaar ? En als er dan een termijn vastgelegd wordt en die nieuwkomer overschrijdt die termijn, wat gebeurt er dan ? Alle uitvluchten zijn in ieder geval reeds ingebouwd.
 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  "Moet" staat er, maar wat gebeurd er als de nieuwkomer niet voldoet ? Nims, zoals altijd. Daarom moet die voorwaarden van tevoren stellen. Zoals Canada, Australië, Nieuw-Zeeland of de VS.
 • Birgit Janssens

  1 jaar geleden
  Mijn schoonzus, die de inburgeringscursus volgt en al sinds dag 1 wil werken, kreeg te horen van de VDAB dat ze 2 jaar moet wachten eer ze mag / kan werken. Ze wil graag poetsvrouw worden - of eender wat, zolang ze maar kan werken. Blijkbaar moet je daar eerst perfect NL voor kunnen en ingeburgerd zijn… begrijpen wie begrijpe kan.