Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Comeos wil horeca op 21 maart weer open: “Gevolgen zijn bijna niet meer recht te trekken”

Op 21 maart moét de horeca heropenen. Niet halfslachtig, maar volwaardig, zowel restaurants als cafés. Dat zegt Dominique Michel, grote baas van handelsorganisatie Comeos. "De regering moet die beslissing vrijdag in het Overlegcomité nemen én meteen bekendmaken." Dit is hoe de sector zelf zo’n heropening ziet, en waarom het volgens hen vijf voor twaalf is. “De economische én sociale gevolgen zijn bijna niet meer recht te trekken.”

278 reacties

 • luc Vekens

  7 dagen geleden
  Kan het nog zotter? Men durft hier neer te pennen dat gepensioneerden zouden moeten tax betalen om de economie te steunen. Mijnheer is precies niet op de hoogte van een werknemerspensioen laat staan dat je die groep nog eens extra gaat belasten! Is dat de nieuwe mentaliteit? Verschrikkelijk foei!
 • Guy Hendrickx

  1 week geleden
  Horeca,al 4 maanden dicht en niemand kan in en uit ons,land . Hoe kan men dan spreken van een derde golf? Waar zitten dsn die 2000 besmettingen per dag? In de scolen en bedrijven ? S
 • ERIC DE GRAEF

  1 week geleden
  Als de horeca in maart weer open gaat zijn de gevolgen niet “BIJNA niet meer recht te trekken”, maar helemaal niet meer recht te trekken op gebied van besmettingen, overlijdens EN economische schade voor de andere sectoren. Maar dat zal Comeos worst wezen natuurlijk. Zij waren ook tegen de alcoholcontroles, waardoor honderden verkeersdoden werden gespaard. Dat zegt genoeg.
 • Leopold Vanhoof

  1 week geleden
  Daar is 'n deel van de consumenten en ook van de uitbaters niet op ingesteld, ik heb genoeg gezien toen ze onder bepaalde voorwaarden nog open waren. Het is wel erg dat de goeden altijd gestraft worden door de slechten.
 • Gentil Van Wienendaele

  1 week geleden
  Geen reizen,geen horeca, alleen wat essentieel is tot en met september. Dan pas leven we weer in het terugkomende normale.Nog een klein jaar en je zal zelf ondervinden dat het goed was.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras