Volgens handelsfederatie Comeos komt nog maar 20 tot 30 procent van het normale aantal klanten opdagen.
Volledig scherm
Volgens handelsfederatie Comeos komt nog maar 20 tot 30 procent van het normale aantal klanten opdagen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Comeos wil af van winkelen op afspraak: “De situatie is onhoudbaar”

Handelsfederatie Comeos wil dat de regering een einde maakt aan winkelen op afspraak en in de plaats daarvan weer een klant per tien vierkante meter toelaat. "De situatie is onhoudbaar", zegt de federatie.

32 reacties

 • Karima Bouyaghroumni

  1 maand geleden
  we gaan stilaan naar een maatschappij vaar internet de bovenhand zal nemen en vele winkels gaan de deuren sluiten voor goed dit geld ook voor de horeca en andere bedrijven de overheid beseft het nog steeds niet dat er meer werklozen bij komen en misschien langdurig men sluit bepaalde generatie volledig uit zoals zelfstandige thuis woonde 70 PLUSSERS die geen pc hebben en niet overweg kunnen met een smartphone het is de achteruitgang van de vooruitgang van digitalisering
 • Regina Blanckaert

  1 maand geleden
  Laat ons terug gewoon winkelen,al die regeltjes zoveel/vierkante meter heeft geen zin,als meerdere mensen dezelfde producten nodig hebben staan die toch allemaal op dezelfde plaats,hou gewoon afstand van mekaar en blijf hoffelijk hierin dan moet het ook lukken,geef iedereen de tijd om te nemen wat ze nodig hebben en dan ben jij aan de beurt
 • Willy Putters

  1 maand geleden
  Max met 8 in een winkel zo groot als een treinwagon, hoeveel zitten er in één treinwagon?
 • Patrick Weyers

  1 maand geleden
  Ik zou er voor pleiten om maximaal 1 bezoeker per 25 vierkante meter toe te staan. Zeker voor de essentiële winkels. Daar is dikwijls veel teveel volk en te dicht op elkaar in sommige rayons.
 • frank morren

  1 maand geleden
  Wat is het nut , dat de winkels allemaal op afspraak moeten werken, terwijl er op pleintjes , in parken en op straat horden bij elkaar getroept staan? Geen mondmaskers, geen handhygiene . Niks!
 1. "Amper twee klanten per dag": winkeliers met handen in het haar door shoppen op afspraak
  PREMIUM

  "Amper twee klanten per dag": winkeliers met handen in het haar door shoppen op afspraak

  Een afspraak maken om te kunnen winkelen zet een enorme rem op de verkoop. De gevolgen van het nu sinds goed een week verplichte shoppen op afspraak zijn alarmerend: handelaars spreken van slechts één à twee klanten die ze op afspraak over de vloer krijgen, in het weekend is dat heel vaak zelfs helemaal niemand. Een afspraak maken, zelfs al kan dit vaak nog aan de winkeldeur zelf, is voor heel wat klanten een grote, psychologische drempel. Volgens NSZ ging de omzet vorige week nog eens met bijna een kwart achteruit. Winkeliers zitten met de handen in het haar: “Het eerste weekend van de nieuwe regeling was echt héél slecht: vijf koppels in een hele zaterdag. Dat brengt echt niet op.”
 2. OVERZICHT. Minder dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen
  Play
  17

  OVERZICHT. Voor het eerst sinds maart minder dan 2.000 coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  Er liggen nog 1.921 Covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 647 op de intensieve zorg liggen. Dat is een daling met respectievelijk 20 en 13 procent, blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames neemt af. Het is geleden van 13 maart dat er nog minder dan 2.000 Covid-patiënten in de ziekenhuizen lagen.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser