Jan Segers en Goedele Liekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers en Goedele Liekens. © HLN/ANP

COLUMN. Vergeet loon, stemgedrag of seksuele identiteit. Geen groter taboe dan leeftijd

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Goedele Liekens (140).

8 reacties

 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Ik vind mijn 65+ net een goede zaak. Ik heb alles wat ik nodig heb of kan alles kopen wat ik nodig heb en het belangrijkste : ik hoef mij aan niemand nog te bewijzen. Het mooiste is waar ik van af ben, vooral wat het werk betreft : geen klanten, bazen, leveranciers, collega's, productie, kwaliteitsproblemen, transportproblemen, betalingen binnenkrijgen van de klanten etc, de lijst is eindeloos. En privé geen kinderen en kleinkinderen. Het leven is nooit zo mooi geweest. Ik zie geen enkel taboe.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Wie na deze flinke opdoffer van een wereldwijde pandemie nog steeds niet zelfbewuster is geworden zal het nooit worden. Wie nu nog niet nadenkt over het leven en hoe snel het kan voorbij zijn zal dat nooit doen. Ontkenning en complete zorgeloosheid is iets wat we ons niet meer kunnen permitteren.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Iemand zegde mij eens dat een vrouw vanaf haar 55e 'onzichtbaar' wordt. Ik heb het tot mijn spijt moeten ondervinden. Vroeger luisterden mannen als ik iets zegde. Nu - al vind ik mezelf nu wijzer - luistert de jeugd niet, en de oudere mannen ook niet. Nochtans zijn er veel wijze oude(re) vrouwen!
 • Dirk De Buyst

  1 maand geleden
  Net als gehandicapten maken de ouderen geen deel meer uit van deze maatschappij. Men is je liever kwijt dan rijk.
 • Houzet Xavier

  1 maand geleden
  Voor mij is leeftijd geen taboe. Iedere leeftijd heeft zijn charme. Reactie van een jong-gepensioneerde (65-99 jaar)
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  231

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”