Jan Segers en Energieminister Tinne Van der Straeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers en Energieminister Tinne Van der Straeten. © HLN/Photonews

COLUMN. Tips op een slechte dag. Tinne Van der Straeten, doe er uw voordeel mee

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Tinne Van der Straeten.

50 reacties

 • Peter Vijverman

  1 jaar geleden
  Voor Groen gaat de planeet Aarde voor op het welzijn van de mensen die haar bevolken. Voor Open VLD echter kan er zelfs geen almoes af voor de werkende middenklasse die hun Sinterklaaspolitiek sponsort. Steunmaatregelen voor Horeca en zelfstandigen zijn steeds in recordtempo in orde. Om de werkman/werkvrouw zijn energiefactuur wat te milderen is men nu reeds al enkele weken aan het filibusteren.
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Tinne Van der Straeten wil geen BTW verlaging...! zelfstandigen betalen geen BTW, zij kunnen dat aftrekken van de belastingen en verdienen daar niets aan...! idem Open-vld.
 • xavier Houzet

  1 jaar geleden
  Samen met de groenblauwe regering van mr Verhofstad is vivaldi de slechste regering die België ooit gehad heeft.
 • Hubert Vanmechelen

  1 jaar geleden
  Ik lees graag de colums van Jan Segers net zoals vroeger die van Kaaiman in De Tijd. Je wordt er vrolijk van. Doe zo verder Jan ;-))
 • medhi sauvage

  1 jaar geleden
  Ik maak me geen zorgen, het energiebeleid van België is in goede handen. Het zijn de resultaten die tellen niet de woorden.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. “Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen
  3

  “Mammoet­vlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australi­sche concurrent aanklagen

  De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch”
 4. Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglijke kot naast het andere”
  PREMIUM
  15

  Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglij­ke kot naast het andere”

  “Aan de Belgische kust is het beter tafelen dan aan de Costa Blanca.” Zeg dat zelfs Luc Bellings (58) het gezegd heeft. En hij kan het weten. Sinds hij zijn Hasseltse sterrenzaak sloot, verhuisde hij naar het Spaanse Alicante om er een fietsenzaak op te starten. Al blijft hij wél naar ons land terugvliegen om in zijn gevreesde stijl restaurants te recenseren en nu voor de tweede keer ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ te bundelen: “Tien jaar geleden zou zo’n gids nog onmogelijk zijn geweest. Ik zou nooit voldoende goede brasserieën hebben gevonden.”