Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Rijlessen van ouder tot kind kunnen fijne momenten zijn. Mag dat een beetje spontaan blijven?

Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Dat een rijbewijs halen moeilijker zal worden, doet stilstaan bij rijlessen binnen het gezin. Plezierige momenten tussen ouder en kind: spontaan rondjes rijden op een parking, een ritje in de doodlopende straat... Nu moet mogelijks éérst een opleiding gevolgd. “Natuurlijk willen wij degelijke chauffeurs afleveren, maar is er eigenlijk nog iéts op deze wereld dat gemakkelijk en goedkoop mag verlopen?

14 reacties

 • Jan Lauwers

  2 weken geleden
  De regeltjes met betrekking tot de rijopleiding zijn zover doorgeslagen dat het niet meer gaat om veiligheid, wel om geldklopperij. Veiligheid is een handig rookgordijn, want niemand is ertegen.
 • ronny cuypers

  2 weken geleden
  Rijlessen en het halen van een rijbewijs in zijn geheel moet vooral veilig zijn en toekomstige veiligheid als uitgangspunt hebben. Als je daarvoor dan enkele uren opleiding moet volgen, dan is dat prima. Als je iets gemakkelijk en goedkoop zoekt, ga dan in de zetel liggen en lees een boek.
 • Kristine Delacourt

  2 weken geleden
  De brave middenklasse ligt steeds meer onder het juk van regeltjes, verplichtingen stijgende kosten, terwijl een steeds groter wordende groep er zich geen bal van aantrekt en leeft in een parallelle wereld waar de politiek geen vat op heeft. Begin eerst met die stal eens uit te mesten. Hoeveel zouden er rondrijden zonder rijbewijs, zonder verzekering, en zonder in orde te zijn met de technische controle?
 • Bob Boomer

  2 weken geleden
  " Rijlessen van ouder tot kind kunnen fijne momenten zijn." En ... hilarisch als ze nog is op tv worden uitgezonden. Remember.., JJOoZeff, wat doe je nu !
 • Gerrit Valkenburg

  2 weken geleden
  Het Belgisch rijbewijs is echt al niet van het meest toonaangevende niveau