De coronabarometer van de overheid.
Volledig scherm
PREMIUM
De coronabarometer van de overheid. © Photonews

COLUMN. Overheid is dol op barometers. Vooral als modewoord toch

De overheid is dol op barometers. Al jaren. Nog voor de coronabarometer was er de armoedebarometer, de diversiteitsbarometer en de rusthuisbarometer. Moet er nog zand zijn? Vraag is: in hoeverre hebben dat soort instrumenten in het verleden nut gehad? Zijn het orakels van Delphi gebleken? Of eerder een hip speeltje?

28 reacties

 • Erica Verzelen

  4 maanden geleden
  Deze regering: Veel uiterlijk vertoon, weinig inhoudelijk gestaafd .. de rekening volgt nog ..
 • Johnny L Verhoeven

  4 maanden geleden
  Voltmeter, amperemeter, snelheidsmeter, afstandsmeter waarom dus niet gewoon Coronameter.
 • Gino SINNESAEL

  4 maanden geleden
  "Vooral als modewoord toch". Mooi verwoord. Deze regering doet er alles aan om in de kijker te komen. Veel woorden en weinig daden, en nooit een mea culpa. Herinner u de mooie woorden en de vele glimlachen vlak voor de zomer van vorig jaar: 'in naam van de vrijheid' mocht toen plots alles weer. De gevolgen van deze Vivaldi-beslissing hebben we gezien en gevoeld!
 • Yves Gysel

  4 maanden geleden
  Volgende een energiebarometer. Rood: BTW naar 6% en halvering van de diverse heffingen. Goed verwoord in dit artikel.
 • Ronny Dekimpe

  4 maanden geleden
  Ik heb ook een barometer. Een rekeningbarometer. Hij was groen, werd toen oranje en sinds de Vivaldi regering zie ik hem meer naar rood gaan. Zouden de heren of dames ministers nu ook de nodige maatregelen nemen? Kortom wat een kakafonie is mij dit allemaal. Ik krijg enkel het gevoel dat wij meer en meer naar een dictatuur gaan. En daar heb ik geen barometer voor nodig.