Ann De Craemer
Volledig scherm
PREMIUM
Ann De Craemer

COLUMN. Op café in Kluisbergen ziet een man me kijken naar sanseveria’s voor het raam en zegt: “Ik heb er na een paar glazen al eens een pint in gegoten”

Fietsend door Vlaanderen houdt schrijfster Ann De Craemer tijdens deze coronazomer voor onze krant elke week halt bij wat haar raakt, ontroert of fascineert. In haar column van vandaag beschrijft ze haar stop bij een café in Kluisbergen. Cafébazin Monique (92) deelt haar leven bij het schenken van een filterkoffie en klant Julien kijkt met glazige ogen toe. Hij gaat naar huis, spelen met de muis. “Het is geen schoon, maar ik ben ze gewoon”, zegt hij.

  1. Onze columniste fietst door Vlaanderen en stopt aan het strand van Oostende: wie vindt ze in de strandcabines?
    PREMIUM

    Onze columniste fietst door Vlaanderen en stopt aan het strand van Oostende: wie vindt ze in de strandcabi­nes?

    Fietsend door Vlaanderen houdt schrijfster Ann De Craemer tijdens deze coronazomer voor onze krant elke week halt bij wat haar raakt, ontroert of fascineert. In haar eerste column beschrijft ze hoe ze bij valavond naar het strand van Oostende kijkt. Ze vraagt zich af wie er in de strandcabines verblijft. Een oudere man die zijn vrouw is verloren aan kanker, een meisje van zes en een verliefd koppel. Bij die laatste gedachte botst ze plots op een pijnlijke herinnering uit haar eigen verleden.