Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Kerstfeest. Even de prikken vergeten, straks draait het om cocktailprikkertjes

Deze week begint het weekend op vrijdag, met een kerstfeest. Een avond die troostend kan zijn, schrijft onze columniste Nadine Van Der Linden. Even alles vergeten, schuilen onder de takken van de stamboom. Even geen spuiten, alleen huisgemaakte mayonnaise die uit een spuitzak komt. Geen prikken, maar coktailprikkertjes met een tomaatje en een kaasje. Dit zijn haar wensen, voor alle mensen van goede wil, maar ook voor mensen die de wil wat kwijt zijn, die mekaar hopen weer te vinden, of die vanavond gewoon eens goed willen eten.

 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkerin­gen onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.