Jan Segers en Jan Fabre.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers en Jan Fabre. © HLN/AFP

COLUMN. ‘Jan Fabre? Die vindt u nu in de kelder, meneer’

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jan Fabre, ontaarde kunstenaar

14 reacties

 • Peter Vijverman

  1 maand geleden
  Prachtig stuk. De Woke Community aangevuld met de #metoo, een marginale minderheid, wil ons maatschappijbeeld bepalen. Spijtig dat leidende figuren hier zo gemakkelijk in mee gaan.
 • François THIJS

  1 maand geleden
  Ik vrees als we kunstenaars gaan beoordelen op morele waarden, er heel wat kunst, waarvan niemand twijfelt aan de waarde, bij de vuilnis zou kunnen belanden. Er is wel een verschil met de beelden van Leopold II. Daar gaat het niet over de beelhouwer, maar wel over de man. Wel heb ik moeite met het tot op de draad versleten cliché: 'Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.' Rechtspraak behoort de rechtstaat, maar is niet altijd zaligmakend. Elk individu heeft nog altijd recht op zijn mening.
 • Herman Kouter

  1 maand geleden
  Kunst is een over-gesubsidieerde hobby voor knutselaars met een hoge eigendunk.
 • rita vdbergh

  1 maand geleden
  Fons Casteels de gedachtenpolitie bestaat al, vooral fans van de grote rechtvaardigheidspartij die met alles weg komen. Hoe ze miljoenen wegsluizen en dan met tranen in de ogen over de kansarmen praten, terwijl blinken de euro tekens in hun ogen.
 • Jos Denis

  1 maand geleden
  Ik ben niet echt fan van Fabre. Maar ben het volkomen eens met dit commentaar.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".