Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit). © Eric de Mildt - Photonews

COLUMN. Hoe dichter we bij 2024 komen, hoe kleiner de slaagkansen

“Vivaldi boekte met het loonakkoord een succes. Al gebruikten verschillende kranten daarvoor opvallend het verkleinwoord: succesje. Niemand gelooft dat Vivaldi daarmee weer op de sporen staat”, schrijft professor politicologie Carl Devos. “Of dat nog kan, moet in het voorjaar van 2023 blijken.”

23 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Joepie !
 • Marc Huyghe

  2 maanden geleden
  Beste mensen, zolang het enkel hoog geleerden zijn die de skepter zwaaien is het een verloren zaak voor de middenklasse. Enige dat van tel is das het vullen van de eigen zakken.
 • nick brouwers

  2 maanden geleden
  Vivaldi was iedereen tegen het NVA. Of dit een goede zaak was betwijfel ik vandaag.
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Dit vivaldi onding had van bij de aanvang geen enkele kans op slagen, het is niet omdat De Croo het altijd goed kan uitjeggen, dat er goed kan bestuurd worden met zo een kakofonische regering.
 • Leo Duym

  2 maanden geleden
  @Mady Vermeulen, een N-VA / VB meerderheid zal helaas niet resulteren in een Vlaams nationalistisch front, De Wever stapt nog liever uit de politiek stap dan ook maar één vinger van Van Grieken aan te nemen, tot groot jolijt van de Franstaligen. En natuurlijk maakt het confederalisme van De Wever geen kans, alsof de Franstaligen in eigen voet zullen schieten. De Wever staat schaakmat, zijn Copernicaanse-omwentelingsdroom is uit.
 1. ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar
  PREMIUM
  35

  ANALYSE. Ooit kon enkel een akkoord tussen PS en N-VA de basis leggen voor de redding van België. Nu trekken ze ten strijde tegen elkaar

  “De Wetstraat is gehackt”, schrijft professor politicologie Carl Devos. “Wellicht het werk van de Russen. Ze zijn erin geslaagd om de kalender van de toppolitici te manipuleren. Die is plots op 2024 gezet. Bovendien hebben ze de politiek opgesloten in een tijdlus, zoals in de film ‘Groundhog Day’: we worden gedwongen om steeds opnieuw hetzelfde te beleven. Een mentale marteling.”
 1. DE GROTE PEILING. Een kwart van de Vlamingen stemt voor Vlaams Belang, Conner Rousseau wordt de populairste politicus van Vlaanderen

  DE GROTE PEILING. Een kwart van de Vlamingen stemt voor Vlaams Belang, Conner Rousseau wordt de populair­ste politicus van Vlaanderen

  Als het vandaag verkiezingen zouden zijn, zou een kwart van de Vlamingen (25,5 procent) voor Vlaams Belang stemmen. N-VA wordt de tweede partij met 22 procent, terwijl CD&V en Open Vld allebei onder de symbolische grens van 10 procent duiken. Dat blijkt uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, 'VTM NIEUWS’, RTL en 'Le Soir’. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt voor het eerst de populairste politicus van Vlaanderen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.