Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon De luxe, en zijn vrouw Alison zijn volgend jaar ook al 10 jaar getrouwd. "Dat zal gevierd worden met een lach, een traan en heel veel liefde."
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon De luxe, en zijn vrouw Alison zijn volgend jaar ook al 10 jaar getrouwd. "Dat zal gevierd worden met een lach, een traan en heel veel liefde." © Wannes Nimmegeers

COLUMN. Chef-kok Tom (35), echtgenoot en papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Mijn ouders wilden hun robijnen huwelijk zomaar laten passeren. Maar ik laat geen enkele kans op een feest meer onbenut”

Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen.  Het robijnen jubileum van zijn ouders doet de chef deze week stilstaan bij zijn eigen huwelijk. “De eerste tien jaar smaken naar meer. Veel meer! Maar of ik veertig jaar getrouwd haal, hangt af van hoe flink mijn uitzaaiingen naar de chemo willen luisteren.” 

  1. Bewoners dementieafdeling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
    Moerzeke

    Bewoners dementieaf­de­ling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

    De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te geven en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.