Jan Segers en Vincent Houssin.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers en Vincent Houssin. © HLN/Photonews

COLUMN. Beste politievakbond, denkt u nu echt dat u mijn sympathie afkoopt met boetevrije weken?

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Vincent Houssin, politievakbondsleider.

67 reacties

 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Mr.Weygantt Inderdaad het penitentiaire personeel heeft de laatste 20 jaar veelvuldig gestaakt telkens omdat de overheid niet bij machte is om voldoende personeel aan te werven. Ook zij hebben de laatste 20 jaar (buiten de loonschalen gehad) geen loonsverhoging gehad. Maar het grote verschil is dat zij staken Met loonverlies en jullie voeren actie Zonder loonverlies.
 • pascal de bruycker

  2 maanden geleden
  Herinner u nog de terreurperiode , de covid , de misdaad die welig tiert meer en meer...het statuut voorziet 5 jaarlijkse loonschaalaanpassingen , er is ook nog geen oplossing voor het pensioen , de agressie neemt met de dag toe , justitie kan ook niet steeds meer volgen ,enz ...dit alles leidt tot demotivatie . Procedures kosten tijd en mansschappen ...de politie heeft dit niet uitgevonden , maar moet uitvoeren . Zou je nog zin hebben...? Wie gaat de zwakkeren nog helpen dan ? Jan Segers zelf ?
 • Carl Vangenechten

  2 maanden geleden
  Moet een automobilist stoppen voor een agent die duidelijk deelneemt aan een blokkering van het verkeer en aan pesten van chauffeurs?
 • Kurt Weygantt

  2 maanden geleden
  Mijnheer Segers, wees gerust... Ernstige inbreuken zullen nog steeds beboet worden. Echter is de boetevrije week geen actie om UW sympathie te bekomen, maar wel om de voogdijminister, zeg maar kwade stiefmoeder, van de politie wakker te schudden. Dat bepaalde acties beter kunnen, en op een ander doelwit gericht moeten worden, daar ga ik volledig mee akkoord. De burgers in de tang nemen is geen oplossing. De cipiers staken om de haverklap, doch geen venijnige column van u daarover...
 • Maurice Berden

  2 maanden geleden
  Bart Degroote, een sterke reactie van u waar ik volledig achter sta. Respect voor de heer Segers is bij deze ook diep onder nul gezakt. Eerlijkheid is blijkbaar ook aan journalisten niet besteed.
 1. Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeidsmarkt mee te blussen

  Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeids­markt mee te blussen

  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V)en de VDAB kijken nu ook in de richting van de 270.000 studenten in het hoger onderwijs om de nijpende tekorten op de arbeidsmarkt in te dijken. Studenten kunnen zo niet alleen bedrijven uit de nood helpen, ze versterken ook hun latere kansen op de arbeidsmarkt. “Zo’n studentenjob zorgt uiteraard ook voor dat extra centje dat in elk studentenleven welkom is”, merkt Crevits op.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.