thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

COLUMN. Ann De Craemer: “Kón ik mijn grootmoeder nog maar beschermen”

Ze heette Paula. Ze kwam uit een gezin van tien kinderen en schonk zelf tien kinderen het leven. Ze was mijn grootmoeder langs moeders kant. Ze stierf toen ik veertien jaar was. Ik was te jong om haar te verliezen, maar mijn moeder was de jongste van haar zeven zonen en drie dochters, en ik was de jongste van haar negenentwintig kleinkinderen. Ik wist dus dat de kans klein was dat ze me volwassen zou zien worden. Toen ze op sterven lag en ik naar huis ging omdat ik het niet meer kon aanzien hoe ze langzaam weggleed, drukte ik een laatste kus op haar voorhoofd.

  1. Drie slachtoffers van cybercriminelen spelen meer dan 11.500 euro kwijt: “Daders slaan meer en meer toe vlak voor of tijdens een (verlengd) weekend”
    Lille/Turnhout/Oud-Turnhout

    Drie slachtof­fers van cybercrimi­ne­len spelen meer dan 11.500 euro kwijt: “Daders slaan meer en meer toe vlak voor of tijdens een (verlengd) weekend”

    Een man uit Lille en een vrouw uit Oud-Turnhout en Turnhout zijn de voorbije dagen het slachtoffer geworden van cybercriminelen. De slachtoffers geraakten op die manier samen niet minder dan 11.500 euro kwijt. De politie waarschuwt ervoor dat cybercriminelen vooral vlak voor of tijdens een (verlengd) weekend toeslaan. Dat is immers de periode dat mensen hun bankinstelling moeilijk of niet kunnen bereiken.