Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. “Als het lukt, accepteer dan deze beproeving die ons nu al bijna twee jaar bezig houdt”

Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Dit keer met een hart onder de riem, want ja, waar moeten we intussen de moed nog halen? Dat blijft maar duren, deze crisis. Moeten wij de situatie accepteren? Of juist vechten? Er eens mee lachen of alle dagen huilen? Eén voor één overlopen we de opties. Behalve wanhopen. Dat niet.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Rechtszaak rond dood van Dean zal in België plaatsvinden: “Vriendin van De Kock weet meer dan ze vertelt”
  Play

  Rechtszaak rond dood van Dean zal in België plaatsvin­den: “Vriendin van De Kock weet meer dan ze vertelt”

  De rechtszaak rond de ontvoering en de dood van Dean Verberckmoes (4) zal in België plaatsvinden. Dat is uit de bus gekomen na overleg tussen het Nederlandse Openbaar Ministerie en de Belgische justitie. Waarom die beslissing zo belangrijk is, leest u hier. Welke bijdrage de vriendin van Dave De Kock aan het drama geleverd heeft, blijft voorlopig onduidelijk. “Maar ze weet meer dan ze vertelt”, klinkt het.