.
Volledig scherm
. © Animal Rights

Colruyt en Delhaize zetten samenwerking met vleesfabrikant stop na schokkende beelden dierenmishandeling

Colruyt en Delhaize halen het vlees van de Spaanse vleesfabrikant El Pozo uit de rekken na beschuldigingen van zware dierenmishandeling. Beide warenhuizen schorten de samenwerking ook tijdelijk op. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights had de twee supermarkten opgeroepen om het aanbod te schrappen. Delhaize verkocht een achttal verschillende producten van El Pozo. Bij Colruyt ging het om één product. 

179 reacties

 • gina duribreux

  5 jaar geleden
  Europa is zijn beste en daar voor zoveel politiekers heeft Europa nodig ze lachen e bevolking vierkant uit afschaffen die bende zakkevullers mooie voorbeeld dat Europa niets doe maar dan niets buiten hun zakken vullen
 • Hans Neyens

  5 jaar geleden
  Het is voor sommigen hier misschien moeilijk te geloven. Maar deze beelden zijn het pijnlijkst voor andere varkenshouders. Die wel alle dagen goed zorg dragen voor hun dieren. Het dringt niet door bij de mensen dat het inkomen van de boer wordt bepaald door de gezondheid van zijn dieren. Bij beelden van een verwaarloosd huisdier wordt er nooit gevraagd om het houden van huisdieren te verbieden.
 • leppens victor

  5 jaar geleden
  Ze zouden eens moeten tonen hoe de afgeleefde Belgische paarden in de Spaanse slachthuizen aan hun eind komen,het woord gruwel schiet te kort. Mvg.
 • Dulcinia Huybrechts

  5 jaar geleden
  Ik heb hier zelf een hangbuikvarkentje rondlopen in huis, ik krijg er zoveel vriendschap en liefde van en is zelfs properder dan mijn 2 hondjes en als ik naar mijn varkentje kijkt snap ik niet dat ze zoiets kunnen afslachten, dan zou ik die mensen zelf kunnen afslachten!!! van dit hier word ik echt noet goed van. Woon zelf ook in Spanje en moet zeggen hier zijn ze niet goed voor beestjes dat is de enige nadeel hier overal lopen er zwerfhonden uitgemergelde paarden, echt zielig.
 • Ian Vandenbossche

  5 jaar geleden
  Waarom dien supermarkten zelf geen controles op waar hun goederen vandaan komen? Ze laten ons nochtans uitschijnen dat ze dat wel doen.
 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkeringen onterecht ontvangen
  65

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is in Tenerife: 33.500 euro aan uitkerin­gen onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie in Tenerife, maar kreeg nog iedere maand dopgeld van de RVA. In Namen is de vrouw vandaag veroordeeld tot het terugbetalen van de ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen “vergeten” te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
 2. Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”
  PREMIUM

  Kind aan huis bij sjeiks in het Mid­den-Oos­ten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaan­se topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

  Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”
  Antwerpen
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.