Tiene Carlier
Volledig scherm
© Tiene Carlier

College van procureurs-generaal belooft dat er wel degelijk zal worden opgetreden tegen horeca-uitbaters die terras vóór 8 mei openen

Het College van procureurs-generaal heeft de gouverneurs en burgemeesters tot de orde geroepen die al aangaven dat ze niet zullen optreden tegen horeca-uitbaters die hun terrassen vóór 8 mei openen. Het zal de procureurs des Konings, de arbeidsauditeurs en de politiediensten verzoeken om het strafrechtelijk beleid “strikt te blijven toepassen”, klinkt het in een persbericht.

16 reacties

 • lieve vanderstraeten

  3 weken geleden
  Welke boete hebben die duizenden jongeren dan gehad, en hoeveel boeten zijn er uitgeschreven oa in Brussel?
 • Sabrina Peeters

  3 weken geleden
  Schandalig is dit,dit zijn pure pesterijen. De horeca wordt al zolang gepest. Maar ook de burger we hebben nood aan vrijheid en gezellig terug kunnen een beetje leven! Genoeg geweest nu!!
 • Sjonny Martero

  3 weken geleden
  En tegen de honderden jongeren die samenscholen op strand en dijk wordt er niet opgetreden?
 • Jan Boden

  3 weken geleden
  Nadien gewoon bezwaar aantekenen tegen hun beslissingen en ze halen bakzeil.
 • karel dillen

  3 weken geleden
  maak eens 7500 euro ipv 750 euro boete dan pas heb je resultaat, 750 euro is voor vele horecabedrijven collateral damage
 1. Bewoner overleden na uitbraak Indiase variant in woonzorgcentrum in Borsbeek, Marc Van Ranst reageert: “Net hele lage cijfers dankzij vaccinaties”

  Bewoner overleden na uitbraak Indiase variant in woonzorg­cen­trum in Borsbeek, Marc Van Ranst reageert: “Net hele lage cijfers dankzij vaccina­ties”

  In woonzorgcentrum Compostela in Borsbeek is een uitbraak met de Indiase variant van het coronavirus vastgesteld. Dat bevestigt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid, aan VTM NIEUWS. “Er zijn vijf besmettingen vastgesteld bij bewoners en personeel, waarvan drie met de Indiase variant. Helaas is er ook iemand overleden.” In het woonzorgcentrum was iedereen volledig gevaccineerd. “Je kan echter niet stellen dat de vaccins onvoldoende beschermen”, zegt viroloog Marc Van Ranst aan onze redactie. “Ze werken misschien minder bij bepaalde varianten, maar het zal niet ver verwijderd zijn van de honderd procent bescherming.”
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten