Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Collega’s begroeten in het post-elleboogjestijdperk: hoe doe je dat?

De collega’s, na corona. Toch wat onwennigheid, nu thuiswerk in Vlaanderen vanaf 1 september niet langer aanbevolen is. Mag je een handdruk van de chef ontwijken? En moet je je wang toch weer aanbieden voor een kus van een collega of zakenpartner? Etiquettespecialist Kevin Strubbe begeleidt ons in het nieuwe professionele normaal.

16 reacties

 • Kim Jaspers

  2 maanden geleden
  Geen handen meer voor mij.. was daar vroeger al niet meer voor te vinden.. een mondelinge begroeting gewoonweg
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Ik heb meer begrip voor de moslim vrouwen die een hand op het hatt leggen als groet of de Japanners die eerbiedig buigen, dan zo een of andere stinkende wandelde sigaret nog vast te pakken...voor mij is "handjes schudden" voorbij. Als het 18 maanden zonder kan, dan kan dat nu ook nog!!
 • Bart Jans

  2 maanden geleden
  Zoals in de corona hysterie, mondmasker onder de kin 3 kussen en een hand natuurlijk.
 • Geert Lissens

  2 maanden geleden
  Gewoon een hand geven en normaal doen.
 • Luc Peerlinck

  2 maanden geleden
  Weer al gazette praat doe gewoon zoals vroeger we hebben het zo geleerd
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruimtes nu coronacijfers stijgen
  Play

  Premier De Croo raadt mensen aan om mondmasker te dragen in binnenruim­tes nu coronacij­fers stijgen

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Premier Alexander De Croo (Open Vld) raadt mensen aan om het mondmasker vaker te dragen. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Ook viroloog Steven Van Gucht pleit hiervoor. “Het laat toe om veel dingen te doen en toch een veiligheid in te bouwen”, klinkt het. “We nemen een deel van het risico weg, en dat kan ons helpen op dit moment”, luidt het. Meer dan de helft van de lezers geeft in onze poll hieronder aan bereid te zijn het mondmasker opnieuw op te zetten, ook al is dat niet verplicht.
 3. Lijst met zwarte verkeerspunten blijkt alweer langer

  Lijst met zwarte verkeers­pun­ten blijkt alweer langer

  Het aantal zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers waar De Morgen vandaag over bericht. Sinds 2018 hanteert Vlaanderen een 'dynamische lijst' met zwarte punten, die jaarlijks wordt aangepast op basis van ongevallencijfers. Voor 2021 telt de lijst 302 punten. Vorig jaar waren er 287. Aan 133 daarvan werden aanpassingen doorgevoerd. Maar aangezien er 101 nieuwe punten bijkwamen, blijft de lijst dus lang.
 1. 1 op de 4 Belgen stuurt berichten achter het stuur. “Het wordt steeds erger: nu bekijken mensen ook video’s en posten ze op sociale media”
  Play

  1 op de 4 Belgen stuurt berichten achter het stuur. “Het wordt steeds erger: nu bekijken mensen ook video’s en posten ze op sociale media”

  Een op de vier landgenoten leest of verstuurt af en toe een bericht tijdens het autorijden. “Dat is heel gevaarlijk en het wordt steeds erger”, zegt Stef Willems van het verkeersinstituut Vias. “Vroeger waren het alleen telefoontjes, maar nu bekijken mensen ook video's of doen ze een statusupdate op sociale media.” Daarom lanceert Vias vandaag een nieuwe campagne ‘Wagen in, gsm uit’. Bekijk hierboven het interview waarin Stef Willems van Vias de campagne toelicht bij HLN LIVE.