Sven De Volder (31) en Julie Strobbe (30) huurden na hun studies eerst een appartement in het centrum van het Oost-Vlaamse Aalter. Dat ruilden ze eind 2017 in voor een vrijstaande nieuwbouw dik 10 km verderop in Landegem. “Ik ben niet zo’n handige harry, dus zelf bouwen was geen optie en een grote renovatie zagen we ook niet zitten."
Volledig scherm
PREMIUM
Sven De Volder (31) en Julie Strobbe (30) huurden na hun studies eerst een appartement in het centrum van het Oost-Vlaamse Aalter. Dat ruilden ze eind 2017 in voor een vrijstaande nieuwbouw dik 10 km verderop in Landegem. “Ik ben niet zo’n handige harry, dus zelf bouwen was geen optie en een grote renovatie zagen we ook niet zitten." © Eddy Vangroenderbeek©

Cohousing in de stad? Jonge generatie heeft liever klassiek huis in het groen

Een grote, vrijstaande woning met een eigen tuin in een rustige buurt. Dat is nog altijd de droom van heel wat jonge Belgen. Het contrast met de visie van de Vlaamse Bouwmeester kan niet groter zijn, die wil ons kleiner en centraler laten wonen. Maar zijn we klaar om de switch te maken?

52 reacties

 • herman smets

  1 jaar geleden
  Zelf komen ze niet overeen met hun 6 regeringen en het volk moet dat dan wel kunnen met 6 in 1 tuintje en 1 wasplaatske.
 • Philippe Bultiau

  1 jaar geleden
  Binnen 50 jaar begint de periode waarin mensen hun huisje int groen voor een appel en ei terug aan de staat mogen verkopen wegens tekort aan landbouw en bosgrond en de steden alle huizen afbreken voor blokke te zetten.
 • Ludovic Wynen

  1 jaar geleden
  Beste Paul. Ik zou heel graag 45 hoog wonen maar alleen niet voor mijn budget. Boven 40 hoog liggen de prijzen in België vlug om en rond het 1000.000 euro. Intussen ben ik ruim tevreden op 25 hoog. Een stadsmens is geen buitenmens en een buitenmens geen stadsmens. Ieder zijn ding. Gelukkig maar.
 • van den eeden maria

  1 jaar geleden
  Stop met altijd maar de deuren open te zetten dit land is vol. Hoe meer mensen hoe meer woningen en het gevolg meer vervuiling en minder open ruimte. En dan maar hopen dat iedereen in zo'n kazerneblok gaat wonen met 20 dertig gezinnen die op elkaars neus zitten. 2 miljoen mensen extra wil zeggen 500000 woningen extra . Overbevolking is het probleem.
 • Hilde

  1 jaar geleden
  Dit is het gevolg van rechten die niet voor iedereen hetzelfde zijn, een migrant heeft het recht om hier te wonen en wij mogen ons rechten op een woonplaats opgeven.
 1. Na vijf maanden een spoor naar vermiste Natacha de Crombrugghe in Peru? “Politie doorzoekt huis waar ze enkele uren voor verdwijning gefeest zou hebben”

  Na vijf maanden een spoor naar vermiste Natacha de Crombrugg­he in Peru? “Politie doorzoekt huis waar ze enkele uren voor verdwij­ning gefeest zou hebben”

  Er is mogelijk een spoor in de verdwijningszaak van Natacha de Crombrugghe in Peru. De politie gaat een huis doorzoeken waar onze landgenote enkele uren voor haar verdwijning nog gefeest zou hebben. Volgens verschillende getuigen zou haar lichaam zich daar kunnen bevinden, meldt de Peruviaanse pers. Er zal onder meer getest worden op verborgen bloedsporen. Natacha is inmiddels ruim vijf maanden spoorloos.
 2. Kangoeroewonen steeds populairder, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert legt uit
  PREMIUM

  Kangoeroe­wo­nen steeds populair­der, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belasting­ex­pert legt uit

  De evolutie van de vastgoedmarkt heeft ertoe geleid dat meer en meer mensen op zoek gaan naar alternatieve woonvormen. Een van de woonvormen die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is, is het zogenaamde ‘zorgwonen’, in de volksmond misschien beter gekend als het ‘kangoeroewonen’. Daarbij creëert iemand een afzonderlijke woonentiteit om een hulpbehoevende persoon zoals de (groot)ouders te huisvesten en te verzorgen. Een nobele gedachte, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert Michel Maus belicht de voor- én nadelen.
 3. Echtgenote premier De Croo bespreekt situatie van vrouwen in Oekraïne met Jill Biden en echtgenote van Griekse premier

  Echtgenote premier De Croo bespreekt situatie van vrouwen in Oekraïne met Jill Biden en echtgenote van Griekse premier

  De echtgenote van premier Alexander De Croo, Annik Penders, had woensdagochtend een werkontbijt met Jill Biden, de vrouw van de Amerikaanse president Joe Biden, en Mareva Grabowski-Mitsotakis, de vrouw van de Griekse premier Mitsotakis. Tijdens het werkontbijt, dat plaatsvond in de marge van de NAVO-top, bespraken ze de moeilijke situatie van vrouwen en meisjes in Oekraïne.