Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de oude gascentrale in Vilvoorde.
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de oude gascentrale in Vilvoorde. © Belga / Photo News

Coens wil dat dossier van gascentrales op Overlegcomité komt: “Ik heb plaatsvervangende schaamte”

CD&V-voorzitter Joachim Coens vraagt dat het dossier van de bevoorradingszekerheid besproken wordt op het Overlegcomité tussen de verschillende regeringen. Dat heeft de CD&V-voorzitter aan de VRT gezegd en de partijwoordvoerder heeft het bericht aan Belga bevestigd. Coens maakt zich zorgen over die bevoorradingszekerheid en roept Vlaams minister-president Jan Jambon en premier Alexander De Croo op om de kwestie te bespreken op het Overlegcomité. De Croo liet alvast weten dat hij niet op de feiten wil vooruitlopen.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Potje bekvechten tussen klimaatministers zet Belgisch compromis onder hoogspanning
  PREMIUM

  Potje bekvechten tussen klimaatmi­nis­ters zet Belgisch compromis onder hoogspan­ning

  Het klettert over het klimaat. Vlaams Milieuminister Zuhal Demir (N-VA) ontpopt zich wederom tot de luis in de pels van federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) en energiecollega Tinne Van Der Straeten (Groen). Of er deze week nog een collectief Belgisch klimaatstandpunt uit de bus komt? “Alleen als Vlaanderen de CO2-uitstoot tegen 2030 met 47% wil verminderen.” Laat dat nu net zijn waar Demir niet van wil weten.