Joachim Coens praat over koopkracht bij VTM NIEUWS
Volledig scherm
Joachim Coens praat over koopkracht bij VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Coens: "We gaan in oktober congres houden over inkomen van mensen. En wees maar zeker: we zullen met radicale voorstellen komen”

Volgens CD&V-voorzitter Joachim Coens is er een “verrijzenis” van de christendemocratische partij en bij uitbreiding van het politieke centrum nodig. Dat zegt hij in een paasinterview in ‘De Zondag’ en heeft hij bevestigd aan VTM NIEUWS. “We gaan in oktober een congres houden over het inkomen van mensen. Dat wordt onze corebusiness . En wees maar zeker: we zullen daar met radicale voorstellen komen.”

730 reacties

 • Theo Peeters

  5 maanden geleden
  Geachte heer Voorzitter, Ik betaal de solidariteitsbijdage sinds de invoering ervan door Dehaene. Ik ben nu 88 jaar en ik betaal deze nog altijd maandelijks op mijn pensioen. Als ik mij goed herinner werd die maatregel getroffen eind 1993. Dit betekent in mij geval 28 jaar. Dit is wraakroepend en schandalig. Schaf deze bijdrage af, zoek een oplossing voor het Arcopar dossier en uw partij zal stemmen winnen. Het nettoinkomen zal voor de werkende mens en gepensioneerde stijgen. Mvg Theo Peeters
 • yvette goris

  5 maanden geleden
  En pakken jullie dan ook de patrimoniale vennootschappen aan? Burgers (en politici??) die geen erfbelastingen betalen en die zowat alles kunnen aftrekken van de belastingen en die daar bovenop heel weinig jaarlijkse belastingbbetalen! Al die voordelen en achterpoortjes (die politici ingevoerd hebben aub) afschaffen.
 • Andy Staelens

  5 maanden geleden
  Bedrijven ontsnappen al aan belastingen vanaf er politici zijn jongen. Er zal juist niets veranderen, zelfs de beloftes veranderen niet.
 • Yolande MARIS

  5 maanden geleden
  Gaan we exit EU zodat onze centen terug dienen om het welzijn van eigen bevolking te garanderen?
 • ronny tondeleir

  5 maanden geleden
  Oei de tjeven gaan praten over ons inkomen. Naai uw zakken maar dicht en steek oordopjes in uw oren. Het zal mooi zijn wat ze beloven om de aandacht af te leiden dat ze in uw zakken zitten.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Carl Devos: “De voorbije jaren waren woelig, de resterende beloven niet anders te zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos: “De voorbije jaren waren woelig, de resterende beloven niet anders te zijn”

  De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen is het zoveelste alarmsignaal over het verval van de traditionele partijen. Die spelen verder, zoals het orkest op de Titanic, die gisteren precies 110 jaar geleden verging. Dat orkest is befaamd, omdat het heldhaftig zelfopofferend bleef spelen om paniek te vermijden. Al vinden critici dat zo een vals veiligheidsgevoel ontstond, waardoor mensen niet tijdig redding zochten. Hoe dan ook, het orkest ging ten onder.