Beeld tijdens het interview van CD&V-voorzitter Joachim Coens voor ‘Het Laatste Nieuws’.
Volledig scherm
Beeld tijdens het interview van CD&V-voorzitter Joachim Coens voor ‘Het Laatste Nieuws’. © vincent duterne/photo news

Coens probeert CD&V-rangen te sluiten na bijzonder slechte peiling van vrijdag

Het partijbestuur van CD&V heeft maandag de bijzonder slechte peiling van vrijdag besproken. Partijvoorzitter Joachim Coens heeft er ook zijn strategie uit de doeken gedaan om de partij een nieuw elan te geven. Over die strategie zelf blijven de lippen op elkaar. De voorbije dagen was er ook kritiek van anonieme bronnen op Coens zelf. "Maar op de vergadering heeft niemand de positie van de voorzitter in vraag gesteld", klinkt het.

49 reacties

 • Dirk BERX

  4 maanden geleden
  Johan, dit is zo voor alle politieke partijen het geval ! Want zelfs de twee grootste Vlaamse partijen maken hun kiezers blaaskes wijs ! Want sprookjes zijn nu eenmaal al meerdere eeuwen heel populair bij de bevolking !
 • Johan Van Eynde

  4 maanden geleden
  45 jaar geleden stemde ik steeds op de CVP. Ik heb zelfs nog samen met gaan plakken en folders bussen. Nu doe ik dit allemaal niet meer. Reden: ze beschouwen hun kiezers als een stelletje dommeriken die ze kunnen wijsmaken wat ze willen. En bij de Open-VLD is het niet anders.
 • Johan hendrickx

  4 maanden geleden
  Gisteren in De Afspraak hadden ze oude krokodil Eric Van Rompuy nog eens van onder het stof gehaald.. Lachte me een breuk toen ze vroegen of het wel een goed idee was dat Cdv in de Vivaldi-coalitie gestapt is.. 'Dat was wegens de Corona crisis en om verantwoordelijkheid te nemen'.. was zijn antwoord! Ook een zeveraar eerste klas en dan schrikken ze dat ze die partij niet meer au serieus nemen..
 • Dirk BERX

  4 maanden geleden
  Met de regelmaat van de klok lees ik: "luisteren wat de mensen echt willen" ! Maar wat is dit dan ? Wat wil de gemiddelde Vlaming buiten een goede gezondheid, vast werk, een huis met auto en een jaarlijkse vakantie !
 • Cris Verwilligen

  4 maanden geleden
  Begin dan toch maar eens te luisteren naar wat mensen echt willen in plaats van te bedenken wat we willen. En wees nu eens heel duidelijk in plaats van alles te beslissen in het geheim. En de naam: denk daar ook maar over na christelijk, democratisch en Vlaams, jullie zijn alles maar dat zeker niet.
 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  Play
  77

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.