Coens en De Crem werden stiekem gefotografeerd.
Volledig scherm
Coens en De Crem werden stiekem gefotografeerd. © Twitter

Coens excuseert zich voor etentje in hotel: “Het was compleet fout, het zal niet meer gebeuren”

CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem werden betrapt terwijl ze lunchten in het restaurant van een hotel, zonder dat ze daar ook logeerden. Een overtreding van de huidige coronamaatregelen. Twitteraar Jeroen Smets merkte het duo vorige week donderdag op en zwierde een foto op het internet. 

268 reacties

 • Eddy Willems

  2 jaar geleden
  Dat is de man van de nieuwe politieke cultuur! Hoe geloofwaardig kan je zijn? Even sorry zeggen als je gepakt wordt met iets wat niet hoort en klaar is kees. Dergelijk gedrag is een voorzitter van een politieke partij als CD&V onwaardig. Ontslag voor beiden uit de partij is de enige juiste oplossing en daar bovenop een fikse geldboete. 
 • Eddy Maes

  2 jaar geleden
  Het zal niet meer gebeuren omdat ze betrapt zijn. In het andere geval zou het wel degelijk nog gebeuren.
 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  Zij hebben een soort voorbeeld functie. Zouden normaal voor een rechtbank moeten komen en boven de boete een werkstraf in een hospitaal. 
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Ow wat gemakkelijk. Zeg 'sorry' en er is helemaal geen probleem. Had dat eerder tegen de mensen gezegd, er zouden er veel 250 euro hebben kunnen uitsparen.
 • willy staes

  2 jaar geleden
  Elk een boete geven van 25.000€ zij hebben een voorbeeldfunctie  niet ? als zij dan de regels aan hun laars lappen ,hoe kan je dat dan verlangen van de bevolking .
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Nederlandse bestsellerauteur vindt Oostendse vertaalster van haar boek via HLN: Michèle vertaalde 100.000 woorden in twee maanden om vriendinnen plezier te doen
  PREMIUM

  Nederland­se bestseller­au­teur vindt Oostendse vertaal­ster van haar boek via HLN: Michèle vertaalde 100.000 woorden in twee maanden om vriendin­nen plezier te doen

  Een fan in Vlaanderen die een van haar boeken integraal naar het Frans vertaalde: dàt had de Nederlandse bestsellerauteur Esther Verhoef nog nooit meegemaakt. Verhoef ging op zoek naar spontane vertaalster Michéle, en vond haar dank zij HLN. Esther en Michéle, een 81-jarige Oostendse, hebben elkaar intussen ontmoet. “Dat boek vertalen was voor mij een verslaving”.