CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens. © vincent duterne/photo news

Coens: “Energie is een overheidstaak, op dat vlak zit ik op de lijn van de PVDA”

CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt dat de overheid energie collectiever moet maken. Dat zegt hij in een interview met Humo. "Energie is een overheidstaak, op dat vlak zit ik op de lijn van de PVDA."

24 reacties

 • willy goelen

  1 maand geleden
  hij heeft het licht gezien , de huichelaar
 • johny vanderlinden

  1 maand geleden
  Gezondheid is ook een taak voor de overheid, maar zoals nu met 7 of 9 aan het roer werkt het niet mijnheer Coens, en uw partij is daarbij goed vertegenwoordigd.
 • Jan peeters

  1 maand geleden
  NVA is 20 jaar actief in Vlaanderen en al zeker 13 jaar heel betrokken bij alle beslissingen en kijk wat er is geworden van "wat wij doen, doen we beter" Vlaanderen is de laatste jaren afgegleden tot een verdeelde haatdragende en verloederde regio onder impuls van NVA. Wie deelt er bijvoorbeeld 50€ energiepremie uit aan mensen met een inkomen van meer dan300.000€ zoals een De Wever, dàt is volgens principe zegt Demir, ik heb dat ook niet nodig, geef het aan de behoeftigen dàt is het principe.
 • Marc Puystiens

  1 maand geleden
  Wie heeft ooit alles geprivatiseerd? Door concurrentie zou alles goedkoper worden. Guess what.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Het enige wat de cd&v gebouwd heeft zijn postjes voor de companen uit de partij!
 1. ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Ons energiebe­leid: “Hier, nen euro”

  “Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waarin het ‘stressmannetje’ door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier, 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekendmaakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?
 2. Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefactuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”
  PREMIUM

  Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefac­tuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”

  Nadat de Vivaldi-regering al aangaf de energiefactuur te hervormen, kondigt nu ook Vlaanderen aan de rekening te verlichten. In combinatie met de verlaagde nettarieven, komt die korting neer op 50 euro per gezin. Maar dat totaalbedrag verbleekt met wat in Nederland mogelijk is: daar bedraagt de compensatie gemiddeld 400 euro. “Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment.”