Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Code oranje in alle Vlaamse natuurgebieden wegens droogte: “Overtreders in Kalmthout riskeren boete van minstens 100 euro”

In alle Vlaamse provincies is sinds vandaag code oranje van kracht in natuurgebieden wegens de aanhoudende droogte. Dat staat op de website van het agentschap Natuur en Bos. In Kalmthout riskeren overtreders een GAS-boete van minstens 100 euro.

 1. Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembenemend tafereel”
  Play

  Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembene­mend tafereel”

  Een paar duikers merken een zoogdier op naast hun boot in de Noordzee. Het dier speelt zo’n 10 minuten rond in de golven van de boot, waardoor de vrienden genoeg tijd hebben om beeldmateriaal te maken. Op de beelden is te zien hoe het dier soms bovenkomt en dan weer onder het water duikt. Of het een dolfijn of bruinvis is kunnen de duikers niet uitmaken, maar het tafereel zorgt wel voor een prachtig moment.
 2. Nederlandstalig onderwijs slaakt noodkreet vanwege "aanhoudende besparingen"
  Play

  Nederlands­ta­lig onderwijs slaakt noodkreet vanwege "aanhouden­de besparin­gen"

  Tussen 2008 en 2022 hebben scholen hun financiële middelen drastisch zien slinken met 20 tot 40 procent. Voor het laatste jaar alleen al gaat het al om een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro. In een gezamenlijke nota slaken de verschillende onderwijskoepels van het Nederlandstalig onderwijs nu een noodkreet. De uitdagingen in het onderwijs zijn nog nooit zo groot geweest, klinkt het. Bekijk hierboven de reactie van minister Weyts bij HLN LIVE.