ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Code geel? We trekken er ons niets van aan en blijven evenveel water verbruiken

BinnenlandCode geel, de code die ons oproept om zuinig te zijn met water, haalt letterlijk niks uit. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS heeft opgevraagd. Exact een week geleden is in een groot deel van het land code geel afgekondigd. We hebben toen een paar dagen lang vijf liter water per persoon minder verbruikt, maar sinds zondag kan het de Vlamingen precies niet veel meer schelen. Daarom komt er nu een nieuwe oproep tot spaarzaamheid.

410 reacties

 • JOZEF BOUMON

  3 jaar geleden
  Ze gaan het pas beseffen als er geen water meer uit de kraan komt. We zijn ook met teveel op de aarde en mensen zijn egoisties
 • Filip Traen

  3 jaar geleden
  Zondag zag ik in Oelegem nog vrolijk een sprinkler spuiten op de voetbalvelden, is dat eigenlijk wel nodig?
 • geert lamberts

  3 jaar geleden
  Dat er dagelijks een 2.000.000 liter water verloren gaat door hoofdleidingbreuken en verliezen, daar spreekt niemand over. Maar de kkeine man die een keer teveel doorschast.. aiaiaaaiii.
 • Seppe Cools

  3 jaar geleden
  De toenemende betutteling van de laatste jaren heeft de mensen immuun gemaakt.
 • Johan Vancaneghem

  3 jaar geleden
  In Nederland is dat dus - hoorde ik op het Nederlands nieuws - netjes opgevolgd en verbruiken de mensen minder, dat toont hun vorm van conformisme tav ons Vlamingen toch wel. De combinatie van die 2 berichten en de tegengestelde reacties vond ik héél frappant. Een Vlaming denkt 'eh, ik betaal dat toch zeker??!'... Als er géén olie meer zou zijn, dan trekt de Vlaming dat zich niet aan, 'ik zal gewoon betalen tot er weer olie is' denkt hij.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Brandgevaar door aanhoudende droogte: voortaan rookverbod in Oost-Vlaamse provinciale domeinen

  Brandge­vaar door aanhouden­de droogte: voortaan rookverbod in Oost-Vlaam­se provincia­le domeinen

  Omwille van de extreme droogte geldt vanaf vandaag een rookverbod in alle provinciale domeinen en centra in Oost-Vlaanderen omdat het risico op brandgevaar te groot is door de aanhoudende droogte. Zondag kondigde het Agentschap voor Natuur en Bos ook al een code rood af voor verschillende natuurdomeinen in de provincies Antwerpen en Limburg. In Vlaams-Brabant vatte een veld vandaag vuur.