Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Code geel blijft van kracht voor scholen: dit betekenen alle kleurcodes

Het verplichte onderwijs in Vlaanderen blijft in code geel en dus voltijds open. Wel blijft het mogelijk om lokaal alsnog naar code oranje te gaan. Maar wat houdt elke kleurcode in? Wij vatten het voor u samen.

 1. Iedereen naar school op 1 september. Directeur Alberik Hubin (Mater Dei) wil inzetten op het Nederlands: “Sommige leerlingen hebben die taal nu echt al lang niet meer gesproken”
  PREMIUM

  Iedereen naar school op 1 september. Directeur Alberik Hubin (Mater Dei) wil inzetten op het Nederlands: “Sommige leerlingen hebben die taal nu echt al lang niet meer gesproken”

  Met een opgelucht en tegelijkertijd ietwat onzeker gevoel kijkt Alberik Hubin, directeur van het Mater Dei-Instituut in Sint-Pieters-Woluwe, uit naar 1 september nu alle leerlingen bij code geel voltijds naar school mogen. Hij hoopt vooral dat de slechte coronacijfers in andere Brusselse gemeenten geen invloed op zijn school zullen hebben. “Want anders dreigen we leerlingen te verliezen aan nabijgelegen Vlaams-Brabantse scholen.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.