Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken”

In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. “Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs.”

35 reacties

 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Zolang er vraag is naar drugs zal er aanvoer zijn van drugs. En er is maar 1 middel om vraag en aanvoer drastisch te minderen. ANGST. Niet het soort angst voor geldboetes, enkelband of tralies want dat zijn lachertjes maar het bij wet laten liquideren van afnemer en aanbieder. Nu gaan er heel wat mensen steigeren maar als de soft way niet werkt, wat ondertussen meer dan duidelijk is, rest er nog enkel de hard way. Logisch toch !?
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De verkeersslachtoffers door alcohol vergeten, Dirk Declercq.
 • Simon Meeus

  1 maand geleden
  Dirk de Weert Euhm nee?
 • Dirk Declercq

  1 maand geleden
  @Benny Embrechts wie iedere dag 15 pinten drinkt het een probleem maar geen bloed aan zijn handen. Dat is anders voor wie ook maar een korrel cocaine aanraakt. Bekijk Narcos op Netflix en je snapt het wel.
 • Christophe Meers

  1 maand geleden
  1 woord,begin er niet aan.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.