Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken”

In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. “Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs.”

35 reacties

 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Zolang er vraag is naar drugs zal er aanvoer zijn van drugs. En er is maar 1 middel om vraag en aanvoer drastisch te minderen. ANGST. Niet het soort angst voor geldboetes, enkelband of tralies want dat zijn lachertjes maar het bij wet laten liquideren van afnemer en aanbieder. Nu gaan er heel wat mensen steigeren maar als de soft way niet werkt, wat ondertussen meer dan duidelijk is, rest er nog enkel de hard way. Logisch toch !?
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De verkeersslachtoffers door alcohol vergeten, Dirk Declercq.
 • Simon Meeus

  1 maand geleden
  Dirk de Weert Euhm nee?
 • Dirk Declercq

  1 maand geleden
  @Benny Embrechts wie iedere dag 15 pinten drinkt het een probleem maar geen bloed aan zijn handen. Dat is anders voor wie ook maar een korrel cocaine aanraakt. Bekijk Narcos op Netflix en je snapt het wel.
 • Christophe Meers

  1 maand geleden
  1 woord,begin er niet aan.
 1. Hersenoperatie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwaliteit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”
  Play

  Hersenope­ra­tie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwa­li­teit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”

  Uitgestelde zorg kan schrijnend zijn. Dat bewijst het verhaal van de kleine Luna (4). Ze werd geboren met een genetische afwijking, waardoor ze elke dag een tiental epilepsieaanvallen krijgt. En dat worden er steeds meer. In november zou ze een hersenoperatie ondergaan om daar iets aan te doen, maar die werd uitgesteld. De reden? Er is geen bed voor haar op intensieve zorg. Want die worden vrijgehouden voor coronapatiënten.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Vandenbroucke sluit vroeger Overlegcomité niet uit: “De vraag is of we vandaag genoeg doen”
  Play
  59

  Vandenbrou­c­ke sluit vroeger Overlegco­mité niet uit: “De vraag is of we vandaag genoeg doen”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil het Overlegcomité vervroegd bijeen laten komen om bijkomende maatregelen te bespreken om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Jambon denkt daarbij vooral aan het stopzetten van de indoor activiteiten in de recreatieve sector. In een reactie daarop gaf minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) te kennen dat hij een vroeger Overlegcomité niet uitsluit.