Photo News
Volledig scherm
© Photo News

CLB's melden sterke stijging in aantal besmettingen, maar “kinderen en jongeren nog steeds niet motor van virus”

De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) melden sterk gestegen besmettingscijfers bij scholieren. Deze stijging is volgens het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het resultaat van fors meer testen in scholen en de samenvoeging van de besmettingscijfers binnen de schoolmuren met de besmettingscijfers buiten de schoolmuren.

17 reacties

 • Peter Van de Velde

  7 maanden geleden
  Zelfs na een volledig jaar weten ze het nog niet. Het enige dat zou helpen is elkaar mijden als de pest. En dan nog, als er ook maar één iemand zou overblijven die het virus draagt, kan die weer iemand besmetten en dan nog één en nog één en zijn we weer vertrokken. Het zou fantastisch nieuws zijn mocht er een geneesmiddel zijn die effectief werkt, samen met vaccins.
 • Lesley Decru

  7 maanden geleden
  Resultaat van fors meer testen? Of we de kinderen nu testen of niet... de besmettingen zijn er en als ze besmet zijn geven ze het virus door... Gelukkig door het testen groeit het besef en kunnen we misschien het verder doorgeven toch al iets tegen houden...
 • marijke deruyck

  7 maanden geleden
  Die kinderen worden o.a. besmet door die ouders die het goede voorbeeld geven; waarna de kinderen de klasgenootjes besmetten. 250,00 € en ze mogen door, weet je nog wel.
 • Jef Van De Plas

  7 maanden geleden
  Het CLB blijkt in de scholen toelating of geen toelating tot testen enz te geven! Dat is hallucinant. Waar halen zij deze competentie vandaan. Dat is gewoon hun terrein niet. Hoe is dit mogelijk
 • Kim Verpoorter

  7 maanden geleden
  Enorme stijgingen op scholen, maar de scholen zijn niet de schuld. Waarom blijven jullie ons blaasjes wijsmaken om toch maar gratis opvang te voorzien?! De scholen zijn wel degelijk de oorzaak en toch blijven ze het ondanks alle feiten ontkennen en excuses bedenken.
 1. “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  De iPhones van voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn "waarschijnlijk aangevallen met Pegasus-software". Dat schrijven Knack en Le Soir op basis van een inlichtingenrapport van de militaire inlichtingendienst ADIV dat ze konden inkijken. "De ADIV gaat ervan uit dat de intrusie zeer waarschijnlijk is geïnitieerd door Rwanda." Het Security Lab van Amnesty International bevestigt de sporen van infectie.