David Clarinval.
Volledig scherm
David Clarinval. © REUTERS

Clarinval wil dat heropening winkels en horeca ernstig wordt overwogen

Minister van Zelfstandigen David Clarinval wil dat het Overlegcomité zich vrijdag ernstig buigt over een heropening van de winkels en de horeca. Indien dat niet kan op korte termijn, zal hij een aantal versoepelingen voorstellen. Dat heeft de MR-minister verklaard in de Kamer, bij de bespreking van zijn beleidsnota.

35 reacties

 • Michael Buvens

  2 maanden geleden
  Restaurants terug open met maximum 2 mensen per tafel, eten, koffie en doorgaan. En natuurlijk nu werk maken van een goede tracing, want had die in de zomer gewerkt, dan waren we tot een ander beleid gekomen, ik vraag me af wat er van al die lijsten geworden is, niet bijster veel, vrees ik.
 • Thomas Hamerlijnck

  2 maanden geleden
  Hij mag dat willen. 50% van de jaaromzet in 6à8 weken voor sommigen. Maar ze betalen allemaal stipt en strikt al hun belastingen, spelen niet met leveringen in het zwart, betalen topweddes aan hun dankbaar personeel, gaan nooit over de kop ondanks negatieve officiële inkomsten, etc. Het zou dus goed zijn dat winkels opengaan en dat de hypocrisie voortduurt. In het slechtste geval geeft sarscovid2 er in januari weer een lap op - en dan sparen we dodencurves op voor de volgende consumptievakantie
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Deze cijfers zijn nog veel te hoog voor versoepelingen, als m'n nu toegeeft beginnen we volgend jaar met een derde golf. Wat de buurlanden ook doen, België¨zit allang niet meer aan de top van besmettingen terwijl de buurlanden omhooggaan. Wat wel bekeken zou mogen worden is winkelen op afspraak. Zwembaden moeten terug open, die kunnen perfect open zonder risico, met het chloor daar heeft het virus geen kans om te verspreiden,en deze bieden juist ontspanning in deze tijden.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  De cijfers zijn nog maar pas aan het dalen maar nog altijd ontzettend hoog. als m'n nu al begint met versoepelingen vrees ik voor heel volgend jaar!
 • joannes Roderigas

  2 maanden geleden
  waar ik zit is alles open wel met enige beperkingen, horeca op 50 % alle winkel open, en weinig besmettingen. dus blijf allen daar dan blijft het hier zeer goed. heb wel veel vragen waarom dat daar niet kan? zal aan de onzekerheid van de virologen liggen zeker, 
 1. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf

 2. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter