Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © photo_news

Cipiersbonden trekken (opnieuw) aan alarmbel over uniformen: “Zeven jaar wachten op nieuwe uniformbroek”

De vakbonden van de cipiers trekken opnieuw aan de alarmbel over de cipiersuniformen. "Mensen moeten zeven jaar wachten op een nieuwe uniformbroek", zegt vakbondsman Filip Dudal (ACV). Zijn vakbond dient een klacht in tegen ontslagnemend minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en het gevangeniswezen. Dat is trouwens niet de eerste keer. Het uniformprobleem sleept al jaren aan. Ook Gino Hoppe (ACOD) bevestigt de problemen. "Het personeel zou schoenbonnen krijgen. Nu krijgen we droogweg te horen dat er geen schoenbonnen komen omdat er geen budget is". 

8 reacties

 • Peter Hegge

  3 jaar geleden
  Al goed dat er regelmatig toiletpapier wordt geleverd.
 • Dirk Van Den Bossche

  3 jaar geleden
  @ Christel als je alles zelf nog moest kopen bij de NMBS, dan was jij daar blijkbaar werkzaam in de Middeleeuwen , maar toen reden ook nog geen treinen. Waarom zouden cipiers verwende nesten zijn ? Is het dan niet normaal dat ze een uniform krijgen ? Het zijn bevoegde instanties.Politie heeft ook uniform , BPost , Ivago, die mannen hebben toch ook hun specifieke werkkledij.
 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Ik ging in mijn onderbroek werken, het is toch warm genoeg.
 • Christel Smet

  3 jaar geleden
  Is het zo moeilijk om zelf een broek aan te schaffen? Ik dacht dat het blauwe waren. Toen ik nog voor de NMBS werkte en het uniform nog blauw was dan kocht ik ook zelf mijn broeken en schoenen (botten om in de sporen te kunnen lopen want we kregen nog geen veiligheidsschoenen) en een dikke jas voor in de winter erbij want die hadden ze ook nog niet vroeger. Verwende nesten misschien, altijd klagen zeker?
 • ringo van der pulst

  3 jaar geleden
  En wat krijgen ze aan de andere kant van de ijzeren baren?
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.