Griet Smaers en Cindy Franssen, die al ondervoorzitter waren, worden belast met de dagelijkse leiding van de partij, de start van de uitvoering van de aanbevelingen van de 'groep van 12' en de organisatie van de voorzittersverkiezingen.
Volledig scherm
Griet Smaers en Cindy Franssen, die al ondervoorzitter waren, worden belast met de dagelijkse leiding van de partij, de start van de uitvoering van de aanbevelingen van de 'groep van 12' en de organisatie van de voorzittersverkiezingen. © RV

Cindy Franssen en Griet Smaers aangesteld als interim-voorzitters van CD&V

Cindy Franssen en Griet Smaers zijn door CD&V aangesteld als interim-voorzitters van de partij. Dat meldt Belga. Cindy Franssen (43) is sinds dit jaar Europarlementslid, Griet Smaers (42) zetelt sinds 2014 in de Kamer. De twee zullen CD&V ad interim leiden, ten laatste op 6 december moet de nieuwe partijleider bekend zijn.

14 reacties

 • robrecht Peeters

  1 jaar geleden
  duo afgekeken van de Duitse SPD waar ze in ook een nieuwe partijvoorzitter(ster) zoeken maar daar bestaat het duo uit een man en een vrouw. Hier 2 vrouwen, enigszins te begrijpen daar de recente CD&V partijvoorzitters nu niet direct mannelijk kunnen genoemd worden.
 • daniel d'hulst

  1 jaar geleden
  jullie kunnen altijd raad vragen aan Joke
 • Thierry Holbrecht

  1 jaar geleden
  Waarom 2? is 1 niet genoeg?
 • Marc LInden

  1 jaar geleden
  wanbeleid van partijtop.
 • Jef Lois

  1 jaar geleden
  Begrijp deze partij van leugenaars niet dat ze de zelf bediening van Beke goed gekeurd hebben. Hij rijd de partij in de afgrond en dan keuren ze hem een ministerpost goed en laatcde partij in de modder zitten. Wat een bende blinde schapen. En nu moeten deze twee het gaan doen??.?
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken