En of de avondklok effect heeft: de Grote Markt van Kortrijk lag er zaterdagavond leeg en verlaten bij.
Volledig scherm
PREMIUM
En of de avondklok effect heeft: de Grote Markt van Kortrijk lag er zaterdagavond leeg en verlaten bij. © Henk Deleu

Cijfers bewijzen: ook zonder lockdown blijven we weer meer in ons kot

Sinds de regering-De Croo strengere maatregelen aankondigde, lopen de snelwegen, treinen en bussen weer leeg. Ook winkels zien opvallend minder klanten. Alle indicatoren wijzen erop dat we ons gedrag aanpassen, ook zonder lockdown. "Dat is hoopgevend", zegt viroloog Steven Van Gucht. 

39 reacties

 • Pierre De Bock

  2 jaar geleden
  Ook daar ben je niet veilig.Ik ga 1 keer in de week (zaterdag) naar Carrefour, bakker en apotheker.Voor de rest blijf ik in mijn kot.Toch krijg ik een melding via de app op mijn GSM dat ik in contact gekomen ben met iemand met corona.Bij covid-19 is het dus vechten tegen de bierkaai.De Bock Pierre
 • Pascal Siongers

  2 jaar geleden
  Dus ligt het zeker niet aan de bevolking. Wie draagt er geen mondmasker, zij die het voorbeeld moeten geven. Door hun stommiteiten zijn de politici en virologen de superverspreiders. Eerst was een mondmasker niet nodig maar als er geld mee te verdienen valt springen ze allemaal op de kar.
 • Luc Brouckaert

  2 jaar geleden
  Er komt nog een tijd dat er zal gevraagd worden om terug buiten te komen om de Economie en Horeca opnieuw aan te zwengelen. Het "Blijf in uw kot" raakt intussen diep ingeworteld. We leren om het thuis even gezellig te maken, en het is bovendien stukken goedkoper.
 • Victor Coekaerts

  2 jaar geleden
  Nogal wiedes. Waar moet je heen? Naar familie mag niet. Naar vrienden mag niet. Een drankje of een etentje, nou moe waar? Wat je nu nog allen op straat ziet zijn: de kinderen op de volle bussen en de ouders die ze naar school brengen. Een eenzame jogger. De postbode en zij die de voeding moeten bijeenhalen in de winkel. Als de scholen dicht gaan dan pas is de "lockdown" echt toegepast. Verder knus voor tv en braaf zijn.
 • Christiane Hellemans

  2 jaar geleden
  Waarom de cafés en restaurants niet open doen van 11h tot19h dan kunnen die mensen ook nog iets verdienen en de winkels zullen ook meer volk zien komen, nu kan men niet eens naar de w.c. gaan, we moeten wel thuis blijven. Ook de werkende mens kan dan nog iets eten of drinken tot 19h en dan in uw kot, maar dan is dat avond wallebakken gedaan waar  de meeste besmettingen mee opgedaan worden.