repro TV Oost: Tinneke Van de Velde
Volledig scherm
repro TV Oost: Tinneke Van de Velde © Kristof Pieters

Chronisch zieke patiënte (39) verplicht met pensioen: "Ik ben fit genoeg om te werken, maar ik mag niet"

Amper 39 is ze en al 5 jaar (verplicht) gepensioneerd. Tinneke Van de Velde uit Melsele werkte als opvoedster in een ambtenarenstatuut, maar kreeg leukemie toen ze 27 was. Ze herstelde, maar vier jaar later was er een terugval en omdat haar ziekteverlof was opgebruikt, werd ze medisch ongeschikt verklaard. Ze moet nu rondkomen met 689 euro per maand.

61 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  eerste beste stuk rotzooi dat belgie binnenkomt wordt beter behandeld en krijgt vanaf dag een alles gratis , alleen ticket kopen bij vreemdelingen zaken en eigen bevolking zoek het maar zelf uit in de klucht van regeltjes
 • wil baken

  5 jaar geleden
  Logisch toch en een goede oplossing, waar gaat die nog kunnen werken ? een paar uur , een paar dagen per week als alles goed gaat, dan weer een week niet,...krijgt een opplossing en dan is het weer niet goed.
 • Jan Verstrepen

  5 jaar geleden
  Enkele maand in de privaat sector aan de lopende band en in vijf ploegen en een min loontje en de goesting zal vlug over zijn. Zieke of invalide mensen pas op willen werken is niet verkeerd maar in de praktijk is dat helemaal anders dan in de boekjes op in schone jobkes en die laatste kun je wel vergeten.
 • wesley netnem

  5 jaar geleden
  Trouwens ze Mag wel gaan werken , enkel niet meer voor de overheid als ambtenaar ze kan altijd proberen op de privé markt maar daar zijn de lonen een pak lager en vereisten een pak hoger ??
 • Anne Nonsia

  5 jaar geleden
  Karin Verwimp: ik heb het niet over die 500 euro voor werkenden, of over flexijobs, maar over onbeperkt bijverdienen na pensioen, al sinds 2016 toegelaten. Waarom mag deze dame dat dan niet?